Kudüs için birlik yürüyüşü!

Kastamonu gençliği Kudüs için bir olup yürüyecek.

  • 1201
Kudüs için birlik yürüyüşü!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da gençlik alanında çalışma yapan 17 Sivil Toplum Kuruluşu, Kudüs için yürüyüşe hazırlanıyor.

ABD Başkanı D.Trump'ın geçtiğimiz günlerde Kudüs'ü İsrailin başkenti olarak tanıdığını ve ABD büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını açıklamasının üzerine Türkiye'den gelen tepkiler her geçen gün artıyor. Salı günü TÜGVA, Çarşamba günü Memur Sen, dün Cuma Namazı sonrasında da önce Ak Parti İl Başkanlığı sonra IHH tarafından ABD'nin bu kararı protesto edilmişti.

ABD'nin bu kararına karşı en büyük birliktelik ise gençlerden geldi. Kastamonu'da gençlik yapılanması bulunan 17 Sivil Toplum Kuruluşu ortak bildiri yayınlayarak Cumartesi günü Kudüs İçin Birlik Yürüyüşü düzenleyeceklerini açıkladılar.

Ak Parti Kastamonu Gençlik Kolları, Alperen Ocakları, Anadolu Gençlik Derneği, Genç İyilik, Türkiye Gençlik Vakfı, Milli Türk Talebe Birliği, Üniversiteli Akil Gençlik Derneği, Kırkdirekli Uluslararası Öğrenci Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, Hizmet-İş Sendikası Gençlik Komitesi, Genç Memur Sen, Mostar Gençlik Derneği, Yedi Hilal Topluluğu, Genç İHH, Kastamonu Gençliği Spor Kulübü Derneği ve Deniz Yıldızları Derneği'nin içinde bulunduğu 17 kuruluş yarın ikindi namazında Nasrullah Camii'nde biraraya geldikten Kışla Parkı'na doğru yürüyüşe geçecek. Programın Kışla Parkı'nda yapılacak ortak basın açıklaması ile sona ermesi bekleniyor.

Yürüyüşü tertip eden STK Başkanları yaptıkları açıklamada; "Cumartesi günü 7'den 70'e tüm Kastamonuluları ikindi namazında Nasrullah Meydanı'nda bekliyoruz" dedi.