TÜRKAV, Türkiye'nin güvenliğini ve geleceğini konuşuyor

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Kastamonu Şubesi (TÜRKAV) çeyrek asır (1989 - 28 yıl)  önce ilimizde başladığı kültür hizmetlerine bir yenisini daha ekliyor.

  • 592
TÜRKAV, Türkiye'nin güvenliğini ve geleceğini konuşuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her yılın mart ayında Mehmet Feyzi Efendiyi Anma Haftası etkinlikleri, mayıs ayında Fetih Şöleni, Fatih’in Kastamonulu Annesi Hüma Hatun ve Fatih’in Yeğenlerinin Kırkçeşme Mahallesi Hatun Sultan Türbesinde anılması, ekim ayında Atabeygazi ve Sahabe Kays'ul Hemedani El Asgar Hazretleri’nin anılması programını düzenleyen TÜRKAV, Aralık ayında da, bu yıl 6.sını gerçekleştireceği “Tarih ve Kültür Gecesi” ile  faaliyetlerine devam ediyor.

09 Aralık Cumartesi saat 19:30’da gerçekleştirilecek olan “Tarih ve Kültür Gecesi”ne konuşmacı olarak; Türk-Yunan “Ege’de Güven Artırıcı Önlemler” projesi (yönetici), TBMM Parlamento Tarihi Grubu, SAREM, ATAREM, Askeri Tarih Kurulu Genel Kurul üyeliği gibi projelerde yer alan, Türk Ocakları Genel Başkanlığı’nda 2004-2010 arasında Hars Heyeti Üyeliği yapan, TÜRKSAM’ın da kurucu başkan yardımcısı olan ve İstanbul Ayvansaray Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Celalettin Yavuz katılacak.

Yavuz’un Dış Politika, Strateji-Harp Tarihi, Güvenlik Politikası, Kültür Tarihi, Jeopolitik İhtilaflar ve Terörizm-Deniz Haydutluğu alanlarına özel ilgisi ve müstakil/ortaklaşa 26 kitabı bulunmaktadır.

TÜRKAV Kastamonu Şube Başkanı Abdullah Ünal; "Dünyada ve özellikle Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler Türkiye’nin güvenliği açısından önem arzetmektedir. Nitekim Türkiye’nin güneydoğusunda uluslararası güçler tarafından kurulan IŞİD terör örgütü ve Amerika’nın aleni olarak silah yardımı yaptığı PYD, PKK terör örgütleri, ülkemizin güvenliği açısından büyük tehdit oluşturmaktadır. Yaşanan sürece kayıtsız kalmak mümkün değildir. TÜRKAV Kastamonu Şubesi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin iç ve dış tehditlerine karşı Türk Milleti’ni uyarmak ve gelecek nesillere güvenli bir ülke bırakmak sorumluluğunu taşıyor ve bu konuda duyarlılık oluşturmayı görev biliyoruz. Yıllardır faaliyetlerimiz bu doğrultuda devam etmektedir. Bu konuda duyarlılığı olan ve milli hassasiyetlere sahip olan Kastamonu halkını konferansımıza davet ediyoruz" dedi.