Yurduntepe Ilgaz-2'deki çalışmalarda sona gelindi

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, İl Özel İdaresinin büyük işler başardığını belirterek, bunu alışkanlık haline getirdiğini söyledi.

  • 842
Yurduntepe Ilgaz-2'deki çalışmalarda sona gelindi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Bektaş, İl Özel İdaresi tarafından Yurduntepe Ilgaz 2’yi kış sezonuna yetiştirmek için hummalı bir çalışma içerisinde olan tesisleri ziyaret ederek burada çalışmaları yerinde inceledi.

ÖZEL İDARE OLMADAN OLAMAZDI

Yurduntepe Ilgaz 2’yi görmeyenlerin mutlaka görmeleri gerektiğini vurgulayan Vali Bektaş, eski tesisle kıyaslanamayacak bir çeşitlilik ve güzellikte bir kayak merkezi yapıldığını kaydetti. Vali Bektaş, “Biz burada Özel İdare kaynaklarını harcamamaya özellikle dikkat ettik. Çünkü Özel İdarenin kaynaklarını harcayacağımız çok fazla işimiz var. Ancak Özel İdare olmadan da olamazdı. En azından yolunun ve makineli işlerinin yolunun Özel İdare tarafından yapılmasını istedik. Sanat yapılarını ihale ettik ve çeşitli bakanlıklardan bulduğumuz kaynaklarla finansmanını sağladık” dedi.

TESİSLERDE ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ

Yurduntepe Ilgaz 2’de yürütülen çalışmalarda sona gelindiğine dikkat çeken Vali Bektaş, mekanik tesislerin montajının yakın zamanda bitirileceğini belirterek, enerji işinin ise birkaç güne çözüme kavuşturulacağını belirtti. Vali Bektaş, “2 adet günübirlik tesisimiz var. Onların su atık su ve arıtma tesislerine ihtiyaçları var. Onlarında temelleri yapıldı. Yani biz tüm gayretimizle sezona yetiştirmeye çalışıyoruz. Yine pistlerin düzenlenmesi işimiz vardı. Orada da Özel idaresi çalışanları Genel Sekreter Yardımcısı Nida Sinsi rehberliğinde güzel bir iş çıkardılar. Tam olarak bitmedi ama çok fazla da iş kalmadı” diye konuştu.

ÖZEL İDARE OLARAK YENİ BÜYÜK İŞLER BULURUZ

Ilgaz 1 ile Ilgaz 2’yi birbirine bağlayan yolda da incelemelerde bulunan Vali Bektaş, yapımı devam eden bu yolun tesisleri birbirine bağlamasından dolayı büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek, amaçlarının her türlü kış şartlarında ulaşıma imkan verecek genişlik ve rahatlıkta bir yol yapmak olduğunu söyledi.

Projenin hayata geçirilme evresinde çok çeşitli kurumlarla diyalog halinde olduklarını hatırlatan Bektaş, şöyle konuştu: “Özel İdaremizin personeli, en üst amirinden, memuruna, işçisi, operatörü, yağcısı makinecisi kısaca tüm personeliyle çok güzel bir çalışma sezonu yaşadık. İl Özel İdaresi olarak havalimanı Yurduntepe başta olmak üzere son yularda hep büyük işler yapmaya alıştı. Bu iş bitti diye üzülmenize gerek yok, bir iki büyük iş daha buluruz merak etmeyin”

HAVALİMANINDAN SONRAKİ EN BÜYÜK İŞİMİZ

Kastamonu Havalimanından sonra en büyük işlerinin başında Yurduntepe Ilgaz 2 Kayak Tesislerinin geldiğini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, “Yurduntepe Ilgaz 2’de mekanik kayak tesisleri ulaşım yolları ve pist iyileştirme çalışmalarının havalimanından sonra özel idare olarak önemli ve büyük projelerinden biridir. Tesisler tamamlanıp hizmete girdiğinde Kastamonu turizmine çok büyük katkı sağlayacaktır. En kısa süre zarfında tamamlanıp hizmete girmesi için İl Özel İdaresi üzerine düşeni yapma hususunda gereğini yerine getirmiştir ve getirmeye devam etmektedir. Bunun için başta çalışanlarımız olmak üzere tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederken sayın valimize de çalışmalarımıza vermiş olduğu destekleri için İl Özel İdaresi adına şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Vali Bektaş ve Genel Sekreter Karahasan, çalışmaların yürütüldüğü tesislerde incelemede bulunarak yetkililerden bilgi aldı.