Güvenci, projelerini açıklamaya başladı

Bağımsız Belediye Başkan adayı Güvenci, projelerini açıklamaya başladı. Güvenci, 'Kastamonu'ya Güven gelecek.' dedi.

  • 2054
Güvenci, projelerini açıklamaya başladı

Bağımsız Belediye Başkan adayı Erkan Güvenci, vaad ve projelerini açıklamaya başladı.

Güvenci, öncelik vereceği en büyük vaadleri arasında şunları sıraladı:

"Dar gelirli ailelerin düğünleri hiç bir ücret alınmadan, belediyemizce düğün salonu tahsis edilerek yeni çiftlerin ve ailelerinin sırtlarından ağır bir yük kaldırılacaktır. Bu hizmet için tüm organizasyon belediyemiz tarafından yapılacaktır.

İl dışından memleketimize gelen dar gelirli öğrenci kardeşlerimize sabah, öğle ve akşam olmak üzere yemekleri hafta sonları da dahil olmak kaydıyla düzenli olarak verilecektir. Bunun için öncelikle belediye ana hizmet binasında bulunan yemekhane tahsis edilecek yetersiz kalması halinde gerek kamu kuruluşları gerekse bu alanda hizmet veren iş yerleriyle anlaşma yapılarak mağduriyetlerinin giderilmesi sağlanacaktır. Yine bu kardeşlerimize onurları kırılmadan, arkadaşlarının yanında ve toplum içinde küçük düşürülmesine meydan verilmeden gizlilik kuralına bağlı kalınarak hem anlaşmalı mekanlardan yeme-içme ihtiyaçlarını karşılamak hemde nakdi sıkıntılarını gidermek amacıyla burs adı altında aylık düzenli olarak nakdi yardımda bulunulacaktır. Bir bardak çayın 20-30 lira, bir fincan kahvenin 80 lira olduğu gözönüne alındığında vereceğimiz destekle hem bu kardeşlerim sosyal hayatlarından kopmayacak hem dersten başka bir şey düşünmeyecek hem de ahlaksız zengin itlerinin oyuncağı olmaktan kurtulmaları sağlanacaktır. Yurdumuzun hangi bölgesinden gelirlerse gelsinler ahlaklarıyla, edepleriyle namerde muhtaç olmadan mezuniyetine kadar sahip çıkılacak ve huzurlu güven içinde ailelerinin yanlarına dönmeleri sağlanacaktır.

Üniversitelerin bulunduğu Kuzeykent mevkii ve civarında yaşanan tanık olduğum ve duyduğum başıboş ahlaksız zengin itlerinin cirit attığı yerle ilgili olarak düşündüğüm ve büyük önem verdiğim konu ise; Zabıta ekipleri gibi alanında profesyonelleşmiş arkadaşlarımızdan oluşan bir ekip tim kurularak yetkimiz dahilinde 7/24 gözetim altına alınacak ve her olumsuz olaya çekinmeden müdahale edilerek bu pisliklerin bertaraf edilmesi sağlanacaktır. Gerektiğinde Emniyet Müdürlüğümüzden destek ve yardım alınarak bu bölgemiz kötü şöhretinden kurtarılarak hak ettiği önem ve değere sahip olması sağlanacaktır. (Bu vaadim aynı zamanda suç duyurusu niteliğindedir.)

Bunları nasıl hangi bütçeyle yapacaksın diye soracak olan arkadaşlara cevaben; Belediye makamına temsil gideri adı altında verilen harcama tutar ve kalemi kuruşuna dahi dokunulmadan kardeşlerimizin ihtiyaçları için oluşturulacak hesaba aktarılacak. Yani kardeşlerim; 'Ağam geldi kurban keseyim, paşam geldi biran (kebap) asayım, dayım geldi pastırmalı ekmek ziyafeti çekeyim' gibi şahsın memnuniyetine yönelik yapılan şarlatanlıklara son verilecek, insanımızın emrine kullanılarak onların gönülleri hoş tutulacaktır.

Emlak vergisi, imara açılan ve açılacak olan yer ve taliplilerinden, Belediyemize hizmet veren taşeron ve iştiraklerinden oluşturulacak olan ayrı bir fona aktarılacaktır.

Sizlerle paylaşmaktan onur duyduğum; maliyeti yüksek ancak bir o kadar da memleketimize mührünü ve damgasını vuracak olan devasa eser olacak projelerine gelince;

Bilindiği üzere memleketimizde başlı başına kronikleşmiş problem olan trafik sorunudur. Özellikle Cevizli Park ile Cumhuriyet Meydanı arasında bankaların, alışveriş merkezlerinin ve değişik kamu kurumlarının olması nedeniyle ana caddede yolların dar olmasından kaynaklı oluşan otopark sorunu ve trafiğin kilitlenmesi şehir merkezimizde yaşanan sorunlar içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Bu sorunu uzun yıllar ortadan kaldırmak ve hizmet verecek olan maliyeti yüksek devasa eser projemi maddeler halinde açıklamak gerekirse;

1- Olukbaşı mevkiinden başlanarak Kışla Parkı mevkiine kadar alanı kapsayacak olan, gidiş geliş olmak üzere çift yönlü yaya geçidine kapalı, kenar boşlukları oto parka uygun olarak dere boyunca üst geçit yapılacaktır. Böylece transit geçişlere de uygun dizayn edileceğinden, şehir merkezimizde yaşanan trafik sorunu ortadan kaldırılacaktır. Proje için belediyemiz, DSİ, Çevre ve Şehircilik, Karayolları İl Müdürlüklerinden ve Valilik Makamından oluşturulan ortak komisyon ve teknik personellerin marifetiyle, şehrimizin büyük ölçüde su ihtiyacını karşılayan Karaçomak Barajı dikkat ve nazara alınarak hazırlanan proje, Projeler Daire Başkanlığı makamına sunulacak, onay alınır alınmaz yapımına başlanılacaktır. Bu proje ve diğer paylaşacağım projelerle ilgili finansman gerekirse Dünya Bankasından alınacak uzun vadeli kredi ile sağlanılacaktır.

2- Yine yıllarca kronikleşmiş olan bir sorun ise, Batı çevre yolu ile İstanbul yolu hattının kesiştiği kuru benzinlik diye bilinen mevkide yaşanan çok sayıda kaza sonucu can ve mal kaybına neden olan yere gidiş dönüş dönel kavşaklı üst geçit projemi belirttiğim İl Müdürlüklerimizle koordineli olarak yapılacak iş birliğiyle hızla eşzamanlı olarak çalışmaya ve yapımına başlanılacaktır. Böylece trafik kazalarının önüne geçilecektir.

3- Bir diğer yaşanan trafik kazaları ile can ve mal kayıplarına sebebiyet veren bölgemiz tarım arazilerinin ve tarımcılığın yoğun olduğu Kastamonu-Taşköprü kara yoludur. Şeker fabrikası ile Germeç arasında kalan alana Taşköprü Belediyesi iş birliğiyle çift yönlü üst geçit yapılarak, hem çiftçilerimizin, hem vatandaşımızın hem de il dışından gelen misafirlerimizin transit geçişleri sağlanmış, can ve malları güven altına alınmış olunacaktır.

4- Kardeşlerim, şehrimizin değişik bölgelerine belki iyi niyetle yapılmış, ancak şu an kaderine terk edilmiş değişik amaçlara hizmet eden top sahaları yıkılarak bu yerler Kastamonu'ya katma değeri yüksek, iş istihdamı sağlayan, Devletimize hizmet veren kuruluşlar haline dönüştürülecektir.

Sizlere beyan ve arz ettiğim projelerimde büyük ölçüde belediyemiz iş makinelerinden, araç ve gereçlerinden ve ne adı altında olursa olsun, ister belediye bünyesinde, ister bağlı kuruluş ve iştiraklerinde çalışan arkadaşlarımızın insan gücünden istifade edilecektir. Böylece onun adamı, bunun yakını kayırmacılığına son verilecek salla başını al maaşını dönemine son verilecektir. Kardeşlerim böylece hem maliyet en asgariye düşürülecek, hem de vatandaşımızın personel açısından gözünden düşen itibarı yeniden her alanda kazanılacaktır.

Kardeşlerim ben Allah'ın izniyle çıktığım yoldan, proje ve vaadlerimden dönmem. Söz Erkan Güvenci sözüdür.

Olur ki yetki verilmez, Allah nasip etmezse kim gelirse gelsin bu haklarınızı isteyin, talep değil alın. Memleketimize bu hizmetleri yapmaya Yüce Rabbimiz başka aday kardeşimize nasip etmişse, Allah'ım onunda yâr ve yardımcısı olsun.

Kastamonu'ya GÜVEN gelecek. Kastamonu'da ERKAN GÜVENCİ galip gelecek.

Sevgi ve saygılarımla. Kalın sağlıcakla."