Güzel'den çarpıcı açıklamalar! Baltacı bu soruları cevaplasın

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Güzel, CHP Belediye Başkan adayı Baltacı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak, yönelttiği soruları cevaplamasını istedi.

  • 1912
Güzel'den çarpıcı açıklamalar! Baltacı bu soruları cevaplasın

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel Tv366 ve Açıksöztv ortak yayınında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Güzel, "Bizim hiç bir mahallemiz, hiç bir insanımız hiç bir tehdide boyun eğmez, tabi bunlar insanımızı tanımıyor! Tüm Kastamonu Tahsin Başkanı sevgiyle bağrına basıyor." dedi.

"Programlar da seçim çalışmaları da maalesef ahlaki değerlerden yoksun ve son derece seviyesiz!"

Güzel, "Öncelikle bin aydan hayırlı olan bu mübarek ayın vatanımıza, milletimize ve bütün Kastamonu’ya hayırlı olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Programlar da seçim çalışmaları da maalesef ahlaki değerlerden yoksun ve son derece seviyesiz! Programları dikkatle takip ediyorum fakat yer yer programda seviye o kadar düşüyor ki 'Acaba Kastamonu bunu hak ediyor mu?' diye soruyorum. Çünkü polemik yaratmak için pek çok iftira atıldığını görüyoruz. Oy uğruna ahlakın bir kenara itildiğini, iftiranın esas alındığını ve milletin gözünün içine baka baka yalan söylendiğini görüyoruz. Bu vesileyle en azından hemşehrilerimiz emin olsunlar ki bugün yalnızca gerçekleri konuşacağız ve belgeli şekilde konuşacağız." diye konuştu.

Güzel, "Tahsin Başkan, hemşehrilerimizin talebi doğrultusunda aday gösterildi. Genel Merkezimizin yaptırdığı anket sonuçları dikkate alınarak aday gösterildi. Kastamonululara kimi aday görmek istersiniz dendiğinde Tahsin Başkan yapar dediler. Sloganımızda böyle ortaya çıktı. Tüm teşkilat olarak omuz omuza, mahalle mahalle, sokak sokak, hane hane çalışıyoruz. Tahsin Bey'i yeniden belediye başkanı seçtirip, Kastamonu’muzu gerçek belediyecilikle şaha kaldıracağız. Tahsin Başkan Yapar, bir slogan değil bizatihi hemşerilerimizin gerçek fikri." diye konuştu.

"Hemşehrilerimiz boş boş konuşup polemik yaratan yalan makineleriyle, hizmet yapanlar arasındaki farkı gayet net görüyor!"

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, "Öncelikle Hikmet Erbilgin’in açıklamalarına değinmek istiyorum. Mesela Hikmet Bey öyle bir konuşuyor ki Kastamonu siyasetinin gelmiş geçmiş en sevimsiz simalarından biri olabilir. Her şeyden önce oldukça vefasız biri. Kastamonu’ya pek çok hizmeti geçmiş Tahsin Babaş’ı hiçbir şey yapmamakla itham ediyor.

Hâlbuki bütün Kastamonulular Tahsin Başkan’ın neler yaptığını gayet iyi biliyor. Onun şehrimizle nasıl özdeşleştiğinin herkes bilincinde.

Birkaç örnek vermek gerekirse Çocuk Trafik Eğitim Parkurundan tutun da Harikalar Diyarı ve çevre düzenlemelerine kadar pek çok şey yapmış bir Tahsin Başkan var.

Kastamonu’yu Türkiye’nin en temiz şehri yapmış bu da yetmemiş Türk Dünyası Kültür Başkenti yapmış bir Tahsin Başkan’dan bahsediyoruz.

Bakınız açıkça söylüyorum; memlekete yapılan hizmeti unutmak vefasızlıktır. Bu şehre birçok emek vermiş olan Tahsin Bey’e vefasızlık yapanlar herkese vefasızlık yapar. Tahsin Bey’in emeklerini unutanlar sizi de unutur. Söz konusu Hikmet Erbilgin ise zaten unutur. Sahada bütün hemşehrilerimize iş sözü vererek geziyorlar. Bunlar söz vermeyi çocuk oyuncağı zannediyorlar. Belediyemizin bütçesi halkın bütçesidir. Kimsenin bol keseden dağıtmaya hakkı yoktur." diye konuştu.

"Bu kadar iş sözü verirken kaç belediye çalışanımızı ekmeğinden edeceksin?"

Güzel, "Soruyorum sana Hikmet Erbilgin, sahada kime denk gelsek 'Bize iş sözü verdi' diyorlar. Bu kadar kişiyi işe almak için kaç kişiyi işten çıkaracaksınız? Belediye çalışanlarımızı ekmeğinden edeceğini kapalı kapılar ardında söylediğini biliyoruz. Çık mertçe herkese söylesene.

Erbilgin’in bugüne kadar kime ne faydası olmuş? Kendisi dışında kimi düşünmüş? Sel felaketindeki Hikmet’i hepimiz biliyoruz. Saçını tarıyordu diyeceğim saçı da yok. Belediyede Erbilgin gibi bir adamı görmek ister misiniz? O belediyenin memlekete faydalı olacağını düşünüyor musunuz? CHP belediyeciliği demek çöp demek çukur demek çamur demektir. Bunu İzmir’de görüyoruz bunu İstanbul’da Kadıköy’de ve Maltepe’de gördük. Belediyecilik ekip işidir.

Buyurun, Tahsin Başkan’ın ekibine bakın. Buyurun, Tahsin Başkan’ın tecrübesine bakın. Buyurun Tahsin Başkan’ın yaptıklarına bakın. Elinizi vicdanınıza koyarak hareket edin. Mübarek ramazan ayına girdiğimiz şu günlerde işi ehline vermenin gerekliliğini biliyoruz. Eşin ehli Kastamonu’da Tahsin Babaş’tır. Biz teşkilat olarak onun daima yanındayız." diye konuştu.

"Ülkece yaşadığımız acılardan ve zorluklardan oy devşirme çabaları her seferinde boşa çıktı, yine boşa çıkacak!"

Güzel, "Emeklilerimizin problemi bizim problemimiz. AK Parti teşkilatları olarak her zaman hangi vatandaşımızın sıkıntısı varsa onun yanında olduk, emeklilerimizin de yanında olacağız. EYT düzenlemesi, pandemi, deprem gibi birçok mesele ekonomimizi ciddi anlamda etkiledi. Sadece ülkemiz değil dünyanın da pandemi sürecinin ekonomik yansımalarını hala atlatamadığını göz ardı etmemek gerekir. Emeklilerimizin yaşadığı zorlukların farkındayız, elbette hükumetimiz bu sorunu çözecek. Bizde belediye olarak emeklilerimizin bu zorlu süreci kolaylıkla atlatması için projelerimizle onların yanında olacağız. Konut sahibi olmayan emeklilerimize sosyal konut yapmaktan, indirimli su kullanımına birçok projemiz var. Ülkemizin yaşadığı her zorluğu siyasi ranta çevirmeye çalışan zihniyet bu meseleyi de kullanmaya çalışıyor. Hepimizin yüreğini dağlayan 6 Şubat depreminde izledikleri fırsatçı politikayı, emeklilerimiz konusunda da yapmaya çalışıyorlar! Ama 2023 seçimlerinin sonucu ortada! Bizim milletimizin ferasetini bilmiyorlar, insanımızı tanımıyorlar, halkımızla aramızdaki gönül ve güven bağını anlayamıyorlar!" diye konuştu.

"Onlar iftira yalan ve karalama siyaseti ile oyalana dursun biz ayağı yere basan projelerle geliyoruz"

Güzel "Eyfel Kulesine baktığınızda bir demir yığınından ibaret ama Paris'i dünyanın en gözde turizm merkezi yapıyor. Teleferik projemiz de turizm mıknatısı olacak çok önemli bir proje bunu hızla tamamlayacağız. Kültür merkezi ve stadyum projemizle Kastamonu’yu kültür ve sanatın cazibe merkezi haline getireceğiz. Bunları yaparken ulaşım ve trafik meselesini hızla çözeceğiz. Sanayiden turizme istihdamı ve kalkınmayı önceleyen insanımızın refahını arttıracak projelerimiz var. Biz çalışıyoruz. Biz insanımıza tepeden bakan zihniyetin aksine, insanımızın hayat kalitesini arttıracak ayağı yere bakan projelerle geliyoruz." diye konuştu.

"AK Parti belediyecilik başarısından doğmuş bir partidir"

Güzel, "Bizi biz yapan en önemli unsur belediyecilik anlayışımızdır. Gönül belediyeciliği dedik hizmet belediyeciliği dedik ve daima hizmet ettik. AK Parti Türk siyasi tarihinin belediyecilikte zirvesidir. 156 proje hazırlayan Tahsin Babaş ise bunun en güzel örneklerinden biridir.

Şu ana kadar 25 bin kapıyı teker teker gezdik. Her bir vatandaşımıza temas etmeye çalışıyoruz. Gerek sosyal medyada gerek basında her yerde projelerimizi anlatıyoruz.

Bakın şehrin her yerini projelerimizle donattık. Bu kadar projeye sahip başka bir aday var mı?

Sosyal medya hesaplarımızda projelerimizi tasarımlarına hatta animasyonlarına kadar paylaşıyoruz. Bunları yapan başka bir aday var mı?

Demek ki bu işler algıyla değil çalışmayla oluyor. İsmailbey Mahallesine otobüslerle adam taşıyarak olmaz bu işler. Gerçek İsmailbey Mahallesi hiç otobüsle insan taşımadan direkt mahalleliyle bir arada hareket eden Tahsin Başkan’ın yanındaydı." diye konuştu.

"Bizim Hasan’ımız İzmir’de Yunan’a ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin’dir"

Güzel, "'Bizim Hasan' diye bir slogan bulmuşlar. Ben buradan Kastamonu halkına ve tabi ki sizlere samimi şekilde sormak istiyorum nasıl biri bu Bizim Hasan?

Bazı soruları buradan CHP’nin adayına net bir şekilde sormak istiyorum:

Kastamonu’ya vekil olarak hiç katkısı olmadığını düşündüğü için mi belediye başkanlığına aday oldu?

CHP’nin adayı buraya geldiğinde ona neden belediyeciliğin püf noktalarını sormuyorsunuz?

Belediyecilik nedir biliyor mu? Belediye Kanunu’nu hiç açıp okumuş mudur? Diyelim okudu. Hangi ekiple bunu yapacak?

CHP ile DEM Parti arasında kent mutabakatı var. Bu kent mutabakatı kapsamında mı Hasan Hüseyin Küçükaydın il yönetimine girdi?

Sokaklarda insanları işe alacağını söylüyor. Kaç kişiyi işten çıkararak yapacak bunu?

Genel Başkanı, Demirtaş’a ve Özgür Özel’e selam gönderdi. CHP’nin adayı Selahattin Demirtaş’a seçilince mi selam gönderecek?

DEM Parti ile asla işim olmaz diyen Burcu Köksal’ı telefonda tehdit eden bu şahıs değil miydi?

Şimdi bütün bu soruların üzerine soruyorum tekrar:

Türk Ordusunun Karabağ’da olmasına ve Azerbaycan Türk’ü kardeşlerine destek olmasına red oyu veren Hasan mı bizim Hasan?

Açık bir şekilde DEM Parti terörizm destekçisidir diyemeyen Hasan mı Bizim Hasan?

Libya Teskeresine, Suriye Teskeresine hayır diyen Hasan mı Bizim Hasan?

Bakın çok açık ifade ediyorum bunlar bizim Hasan değil. Söz konusu dahi olamaz. Kastamonu şehitler diyarıdır. Bu şehirde Mehmet Akif’in Şerife Bacı’nın Halime Çavuş’un izi var. İstiklal Yolu ile meşhur olan bir şehrin belediye başkan adayı DEM Parti’ye açıkça terörizm destekçisidir diyemiyor. Bizim Hasan’ımız İzmir’de Yunan’a ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin’dir. Bizim Hasan’ımız Hz. Hüseyin’in kardeşi olan Hz. Hasan’dır. Biz daima yerli ve milli olandan yana taraf olduk. Sayın Baltacı'nın kendisine örnek aldığı Özlem Çerçioğlu'nu daha yakından tanımaları için bu videoyu dikkatle izlemelerini tavsiye ediyorum. Bir de Milletvekili Burcu Köksal'ın Baltacı ve Erbilgin hakkında söylediklerini dikkatle izlesinler. Kastamonu'yu yönetmek isteyen zihniyeti ve adayı iyi tanımalarını istiyorum.

CHP'ye gönül vermiş vatandaşlarımızın da bunlardan rahatsız olduğunu biliyoruz. Onlar müsterih olsun biz bütün hemşehrilerimizi kucaklayan, şehrimizi el birliği ile ülkemizin en gözde şehri yapacak bir anlayışla geliyoruz. Bizim kaybedecek vaktimiz yok, şehrimiz için hep birlikte çalışacağız." diye konuştu.

"Çifte bayram kutlayacağız"

Güzel, "Buradan bütün hemşehrilerime samimi şekilde seslenmek istiyorum. Sizi manipüle etmelerine müsaade etmeyin. Sizin gözünüzün içine baka baka yalan söylemelerine müsaade etmeyin. Unutmayın ki belediyecilik ekip işidir. Belediyecilik gönül işidir. Belediyecilik bilenin yapabileceği bir iştir. Belediyecilik tecrübe işidir. Bizler gerek ekibimiz gerek tecrübemizle hazırız. Gittiğimiz her yeri mitinglere çeviren sizlersiniz. Sizlerle yol yürümekten gurur duyanlarsa bizleriz. Kıymetli hemşehrilerimiz, Kastamonu’muzu CHP'yi aile şirketine çeviren, yalan makinesi zihniyete teslim etmeyecek. Hep birlikte önce seçim bayramımızı ardından da Ramazan Bayramımızı coşkuyla kutlayacağız." diye konuştu.