Havaalanı-Budamış Köyü Arasına Güneykent

Kastamonu'da Güneykent için ilk somut adım atıldı

  • 1416
Havaalanı-Budamış Köyü Arasına Güneykent
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği ile Uzun Yazı Havaalanı-Budamış Köyü arasında kalan bölgeye yapılması planlanan yeni yaşam alanı olan Güneykent için ilk somut adım atıldı. Belediye Meclisi Uzun Yazı Havaalanı-Budamış Köyü arasındaki kalan alan mücavir alan sınırları içerisine alındı.

Kastamonu Belediyesi Kasım ayı toplantıları Tahsin Babaş başkanlığında toplandı. İmar, tahsis konularının görüşüldüğü meclis toplantısında öğrenciler için barınma sorununun çözüme kavuşturulması ve diğer imar konuları vardı.

GÜNEYKENT İÇİN İLK SOMUT ADIM

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Kastamonu Belediyesi işbirliği ile Kuzeykent tarzı yeni yaşam yalanı oluşturulmasına yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 6 bin hektarlık alanda kurulması düşünülen yeni şehir çalışması için ilk somut adım atıldı. TOKİ tarafından çok önemsenen proje kapsamında Kastamonu Belediyesi kendi sorumluluğuna düşen konularda yapılacak olan çalışmalara hız verdi. Yeni toplu konutlar, alışveriş merkezleri, spor salonları, stadyum, cami, oyun parkları ve diğer yaşam alanları ile yeni bir şehir konseptinde kurulması planlanan Güneykent için Uzun Yazı Havaalanı-Budamış Köyü arasında kalan alanın belediye mücavir alan sınırları içerisine alınması yönündeki teklif belediye meclisinde görüşüldü.

Kastamonu’da yeni bir şehrin kurulmasına yönelik alınacak olan mücavir alan çalışmasının tarihi bir karar olduğuna dikkat çeken Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu’nun gelişmesi ve daha da büyümesi için atılacak olan adımlarda mücavir alan çalışmasının ilk adım olduğuna işaret etti. Yeni bir şehrin kurulacağına dikkat çeken Başkan Tahsin Babaş: “6 bin hektarlık alanda yeni bir şehir kurmayı planlıyoruz. Belediye Meclisi’nde alınacak olan karar tarihi bir karardır. Güneykent’i kurmak istediğimiz 6 bin hektarlık alan tarım arazisi vasfını yitirmiş alanlardır. Kastamonu’da ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın yoğun talebi bulunyor. 7 bin civarında emeklimiz konut sahibi olabilmek için başvuruda bulundu. Ayrıca asgari ücret ile çalışan 10 bin civarında vatandaşımızın da ayrı talepleri bulunuyor. Yeni yapılacak olan konutlar ile herkes için büyük getiriler olacak. 6 katı geçmeyecek şekilde düşünülen proje çerçevesinde işleri daha fazla geciktirmeden Mart ayında ilk kazmayı vurmayı planlıyoruz” diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİME MÜDÜRLÜĞÜ’NE ARSA TAHSİSİ

Güneykent’in kurulmasına yönelik Belediye Meclisi’ne gelen 6 bin hektarlık alanın mücavir alan sınırları içerisine alınması yönündeki teklif oy çokluğu ile kabul edildi. Kastamonu Belediye Meclisi’nin gündem maddelerinde yer alan konulardan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti Kastamonu Belediyesi’ne ait olan vasfı arsa olan taşınmazın okul yapılması kaydıyla 25 yıllığına Milli eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Ayrıca Kuzeykent’te daha önceden spor kompleksi yapılması kaydıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edilen 11 bin 400 metrekare alan tahsis şartları yerine getirilmediği gerekçesiyle iptal edildi.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)