HEPAR Merkez İlçe Başkanından Basın Açıklaması

Oy vermek, tıpkı askere gitmek ve vergi vermek gibi bir vatandaşlık görevidir.

  • 679
HEPAR Merkez İlçe Başkanından Basın Açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HEPAR Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Şükrü Yılmaz seçimlerle ilgili basın açıklamasında bulundu.

Yılmaz, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine saatler kalmıştır. Oy vermek, tıpkı askere gitmek ve vergi vermek gibi bir vatandaşlık görevidir. Kurucu başkanımız ve İstanbul 3.Bölge Bağımsız Milletvekili  adayımız sayın Osman Pamukoğlu’nun da dediği gibi, bu ülkede bedelliler para verip kaytarırken askerlik hizmeti kaldı mı? Bu ülkede vatandaşın sırtından alınan vergiler dışında vergi veren kaldı mı?

Peki vatandaşın görevleri arasında oy vermek bulunurken, seçilecek milletvekilinin görevleri nelerdir? Milletvekili her ne kadar kalıplaşmış bir kelime ve meslek sınıfı haline gelmişse de milletin vekili demektir. Başta ülkesinin ve temsil ettiği bölgenin, gelişimine katkı sağlamak ve aleyhine olan her şeye engel olmak milletvekilinin en önemli görevidir. Günümüzde milletvekili seçimleri vatandaşında farkında olmadığı, hangi ismin kasasını dolduralım ve hangi ismin ömrünün geri kalanını refah içinde geçirmesini sağlayalım amacıyla geçmektedir. Bu seçilen milletvekilleri meclis düzeninin bir parçası haline gelmiştir. Salı günü toplantılarını karşılıklı hakaretlerle son derece düşük seviyede geçirirken, konu vekil maaşlarına geldiğinde iktidarı, muhalefeti,  PKK temsilcileri hepsi kol kola girmiştir. Bir hatırlatma da belirtilmelidir ki Hak ve Eşitlik Partisi, seçmenin birlik isteği üzerine Ekim ayında MHP ve CHP'ye, milletvekilliği aday sıraları gözetmeksizin ittifak teklifini sunmuştur. CHP ve MHP ise düzenin bir parçası olduğunu tekrar göstermiş “hayır” bile diyememiştir.

Sonuç olarak Hak ve Eşitlik Partisi Kastamonu teşkilatı ve üyeleri, Sayın Osman Pamukoğlu’nun kararına da riayet ederek, bizleri temsil edecek bir aday görmediğinden, düzenin bir parçası olmayacak ve mevcut adaylara oy vermeyecektir dedi.