İhsangazi TEMA, Sokak Hayvanlarını Unutmadı

  • 789
İhsangazi TEMA, Sokak Hayvanlarını Unutmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Erozyonla Mücadele Doğal Varlıkları Koruma Ağaçlandırma Vakfı (TEMA) ihsangazi gönüllü sorumluluğu ilçede bulunan sokak hayvanlarını korumak amacıyla etkinlik düzenledi.

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava dalgası ilimizde de hissediliyor. Soğuk havadan olumsuz etkilenen sokak hayvanları aç kalmakta ve barınak bulamamaktalar. Bu sebeple TEMA Vakfı İhsangazi gönüllü sorumluluğu hayvanları korumak amacıyla ilçenin çeşitli yerlerine kedi ve köpeklerin beslenmesi için yiyecek bıraktı. Ardından ilçedeki ormanlık alanlara kuşların beslenmesi için pet şişeden yapılmış özel yemlikler asıldı.

TEMA Vakfı İhsangazi gönüllü sorumlusu Şükrü Bitkin yaptığı açıklamada; ilçede yaşanan soğuk havadan sokak hayvanlarının olumsuz etkinlendiğini hayvanların yiyecek bulmada zorluklar çektiğini belirtti. Ardından TEMA Vakfının bir amacının da ekosistemde yer alan canlıları korumak olduğunu belirten Bitkin; ilçede gerçekleştirdikleri etkinlik ile bir çok sokak hayvanına yaşamsal destek verdiklerini açıkladı. Kış şartlarının çetin geçtiği bu günlerde herkesin sokak hayvanları konusunda duyarlı olması gerektiğini belirterek etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

(KG)