İl Özel İdaresi'nin bütçesi ne kadar oldu?

İl Genel Meclisi'nin 20 günlük bütçe maratonu sona erdi. Mehmet Kayıkçı başkanlığında gerçekleştirilen 20 günlük bütçe görüşmelerinin son oylama toplantısına Vali Mesut Yıldırım ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan'ın katılmaması ise dikkat çekti.

  • 1232
İl Özel İdaresi'nin bütçesi ne kadar oldu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Yıldırım ve Genel Sekreter Karahasan’ın katılmadığı oylamada; İl Özel İdaresi’nin 2017 yılı bütçesi 91.5 Milyon TL oldu.

Siyasi tartışmaların ve grup başkanlarının arasındaki sözlü düellosunun damgasını vurduğu bütçe görüşmelerinde İl Özel İdaresi’nin 2017 Yılı gider bütçesi bölüm bölüm oylanarak kabul edildi.

İl Özel İdaresi’nin kalem kalem oylanan bütçesinde Genel Kamu Hizmetlerine 56 milyon 844 bin TL, Savunma Hizmetlerine 546 bin TL, Kamu Düzeni ve Güvenlik Hizmetlerine 330 bin TL, Ekonomik İşler ve Hizmetlerine 270 bin TL, İskan ve Toplum Refahı Hizmetlerine 20 milyon 160 bin TL, Sağlık Hizmetlerine 100 bin TL, Dinlenme, Kültür ve Din Hizmetlerine 300 bin TL, Eğitim Hizmetlerine 12 milyon 950 bin TL ödenek aktarımı ise oy birliği ile kabul edildi. Böylelikle 2017 yılı Gider Bütçesi 91 milyon 500 bin TL olarak tek tek oylanarak kabul edildi.

Önceki oturumlarda 7 milyon TL olarak belirlenen Finansman Bütçe’nin dolardaki yükselişten dolayı 8 milyon 500 bin TL çıkarılması teklif edildi. Teklif oy çokluğu ile kabul edildi.

İl Özel İdaresi 2017 yılı bütçesi hakkında AK Parti adına konuşan AK Parti Grup Başkanı Sabri Bayramoğlu, kamu kaynaklarının etkili, adaletli, ilkeli, inançlı, çağdaş bir şekilde çalışma gayreti gösterdiklerini, vatandaşların yol, su ve kanalizasyon gibi sorunlarını çözebilmek için canla, başla çalışan İl Özel İdare’mizin 2017 yılı bütçesini hazırladıklarını söyledi.

İL ÖZEL İDARESİ’NE 8.5 MİLYON TL BORÇLANMA YETKİSİ
İl Genel Meclisi’nin son yapılan oturumunda İl Özel İdaresi’nin makine parkurunun yenilenmesi için borçlanma yetkisi görüşüldü. İlk gelen teklifte 7 milyon TL olan borçlanma yetkisi dolar kurundaki artıştan dolayı 8 milyon 500 bin TL’ye çıkarıldı.

İller Bankası’ndan 5 yıl süreli 8 milyon 500 bin borç alınması yönündeki teklif üzerine hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyon raporu sonrasında yapılan oylamada İl Özel İdaresi’nin 8 milyon 500 bin TL kredi kullanması teklifi oy birliği ile kabul edildi.

İl Özel İdaresi’nin makine parkurunu yenilemesi amacıyla kullanacağı kredi hakkında konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kayıkçı, alımların devlet malzeme ofisi üzerinden yapılacağını söyledi.

Makine parkının yenilenmesi için yılbaşına kadar beklemenin doğru olmayacağını düşündüğünü dile getiren Mehmet Kayıkçı, araçların tesliminin 2-3 ay içinde olacağını, yeni sezona yetişmesini istediklerini, makine parkında gözle görünür bir ilerleme olacağını belirterek: “Geçen yıl 20 kamyon almıştır. Makine parkımızı tamamen yenileceğiz. Asfalt plentimizinin bir kısmını Kalkınma Bakanımızın vermiş olduğu söze göre alacağız. Plentin diğer kısmını ise öz bütçeden alacağız. İller Bankasıyla olan görüşmelerini ise İl Encümenimiz yapacak. Encümenimiz uygun gördüğü kişileri İller Bankası kredi çekimi ve alımla ilgili görevlendirecek. Kastamonu’muza hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

Kazım BOLAT