İl Sağlık Müdürlüğünde Acil Sağlık Hizmetleri toplantısı yapıldı

Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı'nın başkanlığında Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi (ASKOM), Hastaneler Arası Sevkleri Değerlendirme ve Denetleme Komisyonu toplantısı yapıldı.

  • 801
İl Sağlık Müdürlüğünde Acil Sağlık Hizmetleri toplantısı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçe sağlık müdürleri, hastane başhekimleri ve Toplum Sağlığı Merkezleri’nin (TSM)  başkanlarıyla gerçekleştirilen toplantıda ildeki hastane öncesi acil sağlık hizmetleri ve hastane acil servislerinin 2018 yılı kasım dönemine ait çalışmaları masaya yatırıldı.

Toplantıda, hastane öncesi acil sağlık hizmetleri ve acil servis işleyişinin kolaylaştırılması ile bu hizmetlerin kesintisiz ve etkin bir şekilde sürdürülmesi yönünde de bilgi paylaşımında bulunulurken, sevk komisyonunda hastaneler arası hasta nakillerinde kayıtların düzenli yapılması, sevkin uygunluğuna dikkat edilmesi ve yapılan uygulamaların iyileştirilmesine dönük kararlar alındı.

Evde Sağlık Hizmetleri Komisyonu ile Yoğun Bakım Hizmetleri Komisyonu toplantılarında ise genel bir değerlendirmesi yapılarak bu hizmetin sunumu ile ilgili eksiklikler ve aksayan yönler tespit edilip çözüm önerileri görüşülerek karara bağlandı.