Ilgaz Dağı'na Mevsimin İlk Karı Yağdı

Türkiye'nin önemli kış turizm ve kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı'na mevsimin ilk karı yağdı.

  • 789
Ilgaz Dağı'na Mevsimin İlk Karı Yağdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk hava ile Kastamonu’nun Ilgaz Dağı’nda yüksek kesimlere mevsimin ilk karı düştü. Bölgede oluşan sisin kalkmasıyla Ilgaz Dağı’nın 2100 metre yüksekliğindeki Yurdum Tepesi'ne ve Oteller Bölgesi'ne kar yağdı. Yüksek kesimlerde 5 santimetreye kadar ulaşan kar kalınlığı nedeniyle kartpostallık görüntüler oluştu. Ilgaz Dağı’nda hava sıcaklığı ise hissedilir derecede düştü.

Türkiye Kayak Federasyonu Ilgaz Dağı Tesisleri Müdürü Can Erdem, Ilgaz Dağı'nda Cumhuriyet Bayramı'ndan bir gün önce ilk karın yağdığını belirterek, “Geçtiğimiz yıl kar 19 Ekim’de yağmıştı. Kar yağışı yaklaşık 1 hafta aksadı. İlk karımız yağdığı için mutluyuz. İnşallah bu yıl daha güzel bir sezon geçirmek ve daha erken sezonu açabilmeyi ümit ediyoruz. Ilgaz’da kayak sezonunu Ocak ayından önce açmayı hedefliyoruz” dedi.

Kar yağışıyla birlikte Ilgaz Dağı'nda daha güzel bir sezon geçirmeyi dilediklerini söyleyen Erdem, “İlk karımız yağdığı için mutluyuz. Herkesi Ilgaz’a bekliyoruz” diye konuştu.

Meteoroloji Müdürlüğü'nden aldıkları bilgilere göre bu yıl kışın sert geçeceğinin söylendiğini ifade eden Erdem, “Bu yüzden sezonu erken açmayı planlıyoruz. Aralık ayının 15’i gibi bazı müşterilerimize tarih verdik. İnşallah daha erken sezonu açmak nasip olur” dedi.

Ilgaz'da mevsimin ilk karını fotoğraflayan doğa fotoğrafçısı Cebrail Keleş ise, “Kastamonu’nun Ilgaz Dağı'nda zirvedeyiz. Şu anda mevsimin ilk karına ayağımızı basmış bulunuyoruz ve bu yüzden çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Ilgaz Dağı’nın Kastamonu’nun fotoğrafik olarak en güzel alanlarından bir tanesi olduğuna dikkat çeken Keleş, şunları kaydetti: 

“Fotoğrafçı dostlarımızı sonbaharın son renklerini yaşamak için Ilgaz Dağı'na bekliyoruz. Bir tarafta kar, diğer tarafta müthiş bir orman yangını, yani yaprak yangını başladı. Şu anda rengarenk renkleri bulabiliyoruz. Bu rengi, bu ışığı, bu güzelliği fotoğrafçılarımızın kaçırmamasını tavsiye ediyoruz. Tüm fotoğrafçılarımızı Ilgaz Dağı'na foto safariye bekliyoruz.”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)