İş dünyasında ZİRVE heyecanı!

Kastamonu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Kastamonu Şubesi ev sahipliğinde gerçekleşecek 1.Kastamonu İş Dünyası Zirvesi 2 Kasım Cuma günü saat 19.30'da Rüya Düğün ve Kongre Merkezi'nde yapılacak.

  • 470
İş dünyasında ZİRVE heyecanı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Kastamonu İşadamları 1. Kastamonu İş Dünyası Zirvesi'nde Buluşuyor, Kastamonu'nun Geleceğini Konuşuyor” sloganı altında gerçekleşecek programın detayları da belli oldu.

KASİAD Kastamonu Şubesi'nin ilk resmi etkinliği olacak programa, Türkiye'nin dört bir yanından işadamları, bürokratlar, siyasiler ve diğer davetliler katılacak.

1. Kastamonu İş Dünyası Zirvesi'ne İstanbul'dan 50 civarında işadamı katılacak. KASİAD Genel Merkezi'nin de geniş katılımla yer alacağı programda, Devlet eski Bakanı hemşehrimiz Murat Başesgioğlu, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Kastamonu eski Valisi Enis Yeter, Milletvekilleri, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan, İşadamları Remzi Gür, Ender Yılmaz, Haydar Çolakoğlu, OSB eski Genel Müdürü hemşerimiz Yaşar Öztürk ve çok sayıda işadamının yanı sıra davetliler katılacak.

SANAYİ VE TURİZM OTURUMLARI

Program da, protokolün selamlama konuşmalarının hemen ardından oturumlara geçilecek. Sanayi başlığı altında gerçekleşecek ve moderatörlüğünü Enüs Koç'un yapacağı oturum da, İşadamları Ayhan Aslan, Remzi Gür, Ender Yılmaz, Haydar Çolakoğlu ve Yaşar Öztürk tecrübelerini paylaşacaklar.

Turizm başlığı altında gerçekleşecek ve moderatörlüğünü Gazeteci Yazar Mustafa Afacan'ın yapacağı oturum da ise Kastamonu eski Valisi Enis Yeter, ismi Safranbolu ile özdeşleşen Yazar Aytekin Kuş ve Kastamonu Üniversitesi'nden Dr. İrfan Mısırlı birer sunum yapacaklar.

“GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ”

Program da Kastamonu'nun geleceğinin her yönüyle ele alınacağını kaydeden KASİAD Kastamonu Şubesi Başkanı Ahmet Katar: “Programdan ve sonrasında yaşanması muhtemel gelişmelerden beklentilerimiz çok büyük. Her fırsatta dile getirdiğimiz üzere, Kastamonu'nun sorunlarını artık daha gür bir sesle dile getirmek istiyoruz. İlkini düzenleyeceğimiz ve geleneksel hale getirecek olduğumuz bu zirve, sorunların daha geniş platformlarda tartışılıp, alınan kararların siyaset ve bürokrasi dünyasında daha etkili olacağı bir yapıya sahip. Sürekli dile getirmiş olduğumuz Kastamonu’nun İstanbul ayağının bu zirvede geniş katılımla temsil edilecek olmasının bizim için büyük bir şans olduğuna inanıyorum. Kastamonu’nun yetiştirmiş olduğu bir çok bürokrat, bilim insanı, sanayici ve iş adamı bugün Kastamonu’dan habersiz şekilde hayatını sürdürüyor. Bu değerleri Kastamonu’ya kazandırmamız gerekiyor. En büyük projemiz olan Baba Ocağı’na Dönüş Projesinin ilk ayağı 1. İş Dünyası Zirvesi’dir. Hiç bir görüş farkı ayırt etmeksizin tüm Kastamonu camiasını zirvemizde görüş ve düşüncelerini ifade etmeye çağırıyoruz. Bizim mücadelemiz Kastamonu’nun kalkınması, ilimiz ekonomisinin daha ileriye gitmesi içindir. Hedeflerimiz doğrultusunda atılacak adımlarla Kastamonu’nun kabuğunu kıracağına inanıyoruz. Sorunlar ne kadar geniş platformlarda dile getirilirse o kadar çok yankı uyandıracağını biliyoruz. Kastamonulular bir araya geldiği zaman üstesinden gelemeyecekleri hiç bir sorun yoktur. Bu bilinçle ilkini düzenleyecek olduğumuz 1. İş Dünyası Zirvesi’ne Kastamonu’da ve Kastamonu dışında ikamet eden, faaliyetlerini sürdüren tüm iş adamlarımızı, bürokrasi ve siyasi parti temsilcilerimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı, akademik anlamda destek vermek üzere bilim adamlarımızı aramızda görmek istiyoruz. Gelin, hep birlikte konuşalım, Kastamonu’yu el ele layık olduğu konuma ulaştıralım” şeklinde konuştu.