İslahiye'de çadır yaşamı sona eriyor

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde çadır yaşamı sona eriyor. Bölgede koordinatör olarak görev yapan Kastamonu Valisi Çakır, '3 bin 74 konteyner hak sahiplerine teslim edildi.' dedi.

  • 1131
İslahiye'de çadır yaşamı sona eriyor

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde çadır kentlerde kalan depremzedeler, kurulan konteyner sayısının artmasıyla çadırlardan konteynerlere geçiş yapıyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden en çok etkilenen ilçelerden biri olan İslahiye'de çadırda barınan afetzedelerden hak sahibi olanlar, e-devlet üzerinden konteyner için başvuruda bulunuyor.

İslahiye'de 3 bin 74 konteyner hak sahiplerine teslim edildi

İslahiye'de koordinatör olarak görev yapan Kastamonu Valisi Avni Çakır, ilçede 12 bölgede konteyner çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

İlçede 5 bin 586 konteyner kurulumu planladıklarını dile getiren Çakır, "Şu ana kadar 3 bin 74 konteyneri hak sahiplerine teslim ettik. Diğer konteynerlerin kurulum çalışmaları devam ediyor. Biz 1482 konteynerin köylerde kurulumunu tamamlayıp vatandaşların kullanımına verdik." dedi.

Konteyner kentlerde birçok sosyal alanın bulunduğunu anlatan Çakır, vatandaşlar için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

İlçede vatandaşların çadırlardan konteynerlere geçişlerinin sağlandığını belirten Çakır, "Köylerde bayram itibarıyla konteynerlerine kavuşmayan vatandaşımız kalmayacak, merkezde de konteyner bekleyen vatandaşlarımızın yüzde 80'inin konteyner talebini karşılamış olacağız. Bayramdan sonraki ilk hafta içerisinde ilçe merkezindeki tüm vatandaşlarımızı konteynerlere almış olacağız." diye konuştu.