İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepki gösterildi

Kastamonu'da İsrail'in Filistin'de yaptığı saldırılara tepki gösterildi.

  • 682
İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepki gösterildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti İl Başkanlığınca Nasrullah Meydanı'nda ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail askerlerinin Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan Filistinlilere yönelik katliamı protesto edildi.

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, burada yaptığı konuşmada, Kudüs'ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu belirtti.

ABD'nin İslam'ın ilk kıblesi, kadim Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma girişimini kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Ünlü, "Bu girişim bizim için yok hükmündedir. ABD bu girişimiyle BM'yi, BM kararlarını ve uluslararası hukuku açıkça hiçe saydığını göstermiş, bölgedeki ihtilafın çözümünde bir arabulucu değil açıkça bir taraf olduğunu ilan etmiştir." dedi.

Filistin'in ve Filistinlilerin yalnız olmadığını vurgulayan Ünlü, "İsrail'in dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği bu katliama sessiz kalmayacağız. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde mazlumun yanında durmaya, hakkın, adaletin ve vicdanın yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir." ifadesinde bulundu.

Konuşmanın ardından vatandaşlar ellerindeki "Filistin Canımız Feda Olsun Kanımız", "Ümmetin Umudu Tayyip Erdoğan", "Mescid-i Aksa Onurumuzdur", "Kudüs Bizimdir Bizim Kalacak" yazılı dövizlerle slogan attı.