İYC Fetih Programı Devam Ediyor

İlim Yayma Cemiyeti'nin Geleneksel 16. Fetih Programı Hepkebirlerde devam ediyor.

  • 595
İYC Fetih Programı Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlim Yayma Cemiyetinin Kastamonu Belediyesi ile beraber hazırladığı Geleneksel 16. Fetih Programının ikinci kısmı, 29 Mayıs Pazar Akşamı akşam namazını müteakip Hepkebirler Camiinde gerçekleşecek.

ULUSLARARASI KURAN ZİYAFETİ
Programda Kastamonu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Türkiye Birincisi Emre Kısa, İlim Yayma Cemiyetinde kalan Kastamonu Üniversitesi Öğrencilerinden Çad'dan Hafız Ali Adem Şerafeddin, Kırgızistan'dan Hafız Halilullah Haşimoğlu ve Hafız Nurullah Uzun Kuran-ı Kerim okuyacak, ardından Hatim Duası okunacak.

ZİYARETLERİMİZE EDEBEN HEPKEBİRLERDEN BAŞLAMALIYIZ
İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şube Başkanı Fatih Köse yaptığı açıklamada; "Kaysül Hemdani Asgar Hazretleri Sahabeden olan ve Peygamberimizin Hadis-i Şerifine nail olan, İstanbul'un Fethi için emek vermiş âlim ve kâmil olan büyük bir zattır. Ashab-ı Kiram, Peygamberlerden sonra, meleklerden sonra, yaratılmışların en efdali, en üstünüdür. Resulullahı bir kere gören bir Müslüman görmeyenlerin hepsinden, hatta Veysel Karani’den daha yüksektir. Peygamberimiz "Bir yerde ölen Ashabımdan hiçbirisi yoktur ki, Kıyamet günü oranın ahalisine bir nur ve onlara (cennete sevkte) bir rehber olmasın. " (Tirmizi, Menakıb)" buyurmuştur. Bu sebeple Kastamonulular Hepkebirlerin (Hepsi kebir, büyük zat) kıymetini bilmeli ilimize gelen misafirlerin ziyarete mutlaka edeben ve usulen Hepkebirlerden başlamaları tavsiye edilmelidir. Bu vesile ile bütün vatandaşlarımızı programımıza bekler, katkılarından dolayı Kastamonu Belediye Başkanımız Tahsin Babaş'a teşekkür ederiz."