Kadın futbolu ve Kastamonu Gücü

Kastamonu Gücü, sahasında Telsiz Spor'u konuk etti.

  • 4142
Kadın futbolu ve Kastamonu Gücü

Türkiye Kadınlar 2. Ligi'nde mücadele eden Kastamonu Gücü, sahasında Telsiz Spor’u konuk etti.

Hasan Doğan Tesisleri'nde oynanan müsabakada temsilcimiz, rakip takımın 90+2’de attığı golle 1-0 mağlup oldu.

Kadın futbolunun geçmişi hakkında bilgilendirmede ve değerlendirmede bulunan Futbol antrenörü Emin Eğri, "Son yıllara kadar kızların futbol oynaması hoş görülmez, yapamaz, beceremez, kızlara göre değil denen bir spor branşıydı futbol.

Türkiye’deki seyri de ilginç.

Kınalıada Kız Futbol Takımı Türkiye'de kurulan ilk kadın futbol takımıdır. 1969'da kurulan takım daha sonra İstanbul Kız Futbol Takımı adını aldı. Ancak başka bir kadın futbol takımının olmaması sebebiyle genç erkek takımları ile maçlar yapmak zorunda kalırlar.

Geniş manada ülkemizde; 22 Aralık 1993'te yapılan Türkiye Futbol Federasyonu'nun toplantısında kadın futbolu liginin resmen başlatılması kararlaştırılmıştır. Tamamen amatör takımların yer aldığı Bayanlar Ligi'nin (Şimdi Kadınlar Ligi) ilk sezonunda 4 gruba ayrılan toplam 16 takım mücadele etmiştir.

Kadın futbolunun geçmişi böyle iken, Kastamonu gibi 'Butik şehir' sayılacak küçük illerde kadın futbol takımı kurmak, oyuncu bulmak gerçekten çok ama çok zor bir uğraştı.

2017 yılında futbolun içinden gelenlerle Kastamonu Üniversitesi kızlarından ilk kadın futbol takımı ilimizde kuruldu.

O günden bu yana oldukça iyi bir ivme kazandı. Yerli oyuncularımızın ilgisi ne yazık ki halen beklenildiği gibi değil.

2017 yılında resmi olarak 3. lig takımı olarak liglere katılan Kastamonu Gücü kadın futbol takımı, geçen yıl Kastamonu’ya tarihinin ilk şampiyonluğunu yaşatmış ve 2. lige çıkmıştır.

Bu sezon da 2. lig takımı olarak müsabakalarına başlamıştır. Başlangıcı müthiş olmuş, iki maçı da alarak sükse yapmıştı. Üçüncü maçtan itibaren sakatlığın çok olması ve yeterli bir araya gelemeyişleri düşüşe geçmelerine neden oldu.

Bu gün de İstanbul Telsiz Spor’u konuk etmiş, bir çok pozisyondan yararlanamamış, maçın golsüz biteceği beklenirken, son dakikada Telsiz Spor’un kornerden gelen topu kafa ile golle sonuçlandırması yenilgiye neden olmuştur.

Telsiz Spor’da bizim evladımız, başlangıcı Kastamonu Gücü spor olan ESRA ÇETİNKAYA kızımızın da oynaması bizi gururlandırmıştır. Genç kızlarımıza örnektir, başarılıdır, daha iyi yerlerde göreceğimize inanıyorum.

Henüz yeni yapılan ortaokullar arası Yıldız kızlar futsal müsabakaları bir özenti ve futbol adına teşvik edici olacağını sanıyorum.

Kadın takımına oyuncu ve maddi kaynak bulmak şu anda gerçekten zor. Valiliğimizin, Belediyemizin, Özel idaremizin ve Kastamall ARAS grubu teşvikleri ile yaşamaya devam etmektedir.

Bu arada kaç yıldır eksiksiz desteklerini esirgemeyen sayın Cengiz Aygün’e de ayrı bir paragraf açmak gerek. Ne zaman destek talep edildiyse karşılıksız bırakmadı, kızlarımız da başarılarıyla karşılığını verdi.

Artık altyapısı da kurulan Kastamonu Gücü kadın futbol takımına kızlarımızın ilgi göstereceğini umuyor, daha iyi yerlerde bir kadın futbol takımına sahip olacağımızı sanıyorum. Birkaç yıl sonra belki de başka kadın takımlarımız da olabilir.

Tüm bu aktivitelerin oynanma yeri olan tesisler için de Gençlik ve Spor İl müdürlüğüne müteşekkiriz.

Kadın futbolun geleceği aydınlık görülüyor, yeter ki kimin elinden ne geliyorsa destek olsun.

Başarılarınız daim olsun kızlarımız."