'Şeffaflık ilkesiyle hareket ediyoruz'

Galip Vidinlioğlu, 'Kastamonu Belediyesi olarak, hep ifade ettiğimiz gibi ortak akıl ve şeffaflık ilkesiyle hareket ediyoruz.' dedi.

  • 924
'Şeffaflık ilkesiyle hareket ediyoruz'

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, geçtiğimiz günlerde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Normal bir dört yıldan çok daha farklı bir süreci birlikte yaşadıklarını belirten Başkan Vidinlioğlu, "Geride bıraktığımız dört yılda hem Kovid-19 salgını, hem de şehrimizin yaşadığı yüzyılın sel felaketi ve bütün dünyada etkisini hissettiğimiz enerji fiyatlarındaki doğalgaz fiyatlarındaki artış ile tüm üretilen mamullere yansıması ve en son da iki ay önce yaşadığımız tarihin en büyük deprem felaketiyle karşı karşıya kaldığımızdan normal bir dört yıldan çok daha farklı bir süreci birlikte yaşadık." dedi.

"Ortak akıl ve şeffaflık ilkesiyle hareket ediyoruz"

Vidinlioğlu, "Göreve geldiğimiz ilk gün mali disiplin sağlayacağımızı duyurmuştuk. Bazı rakamlar zorlu süreçten nasıl çıktığımızın adeta özeti gibi. Kastamonu Belediyesi’nde ortak akıl ve şeffaflık ilkesiyle hareket edeceğiz ve tüm verileri de kamuoyuyla paylaşacağız diye ifade etmiştik. Bunu yapan nadir belediyelerdeniz belki de tek belediyeyiz. Şeffaflığı sadece siyasi bir argüman olarak kullananlardan olmadığımız internet sitemizi inceleyen herkes tarafından görülecektir. Burada sitemiz üzerinden de tüm raporlarımıza ulaşma imkanına herkes sahip." diye konuştu.

"Raporlar kasıtlı olarak yanlış yorumlanıyor"

Vidinlioğlu, "Derdi millet memleket olmayan, sadece algı yaratmak ve iftira siyaseti üretmek üzerine bir takım şeyler söylüyorlar. Raporlar kasıtlı olarak yanlış yorumlansa da hemşehrilerimiz ile aramızdaki bağı zedelemeyeceklerini bilmeleri gerekmektedir. Raporlarımızı kasıtlı ve gerçek dışı yorumlayanlara karşı yine şeffaflık ilkemiz çerçevesinde gerekli cevapları veriyoruz. Bizler hem vicdani hem de hukuki sorumluluklarımızı yerine getirdik ve getirmeye devam ediyoruz." dedi.

"Zor zamanlarda esnafımızın yanında olduk"

Dünyayı etkisi altına alan tüm gelirlerin azaldığı ekonomik sıkıntılar sürecinden geçtiklerini söyleyen Vidinlioğlu, "Bu dönemde esnaflarımızı rahatlatmak adına kira gelirlerimizde ertelemeler yaptık. Düşük gelirli ailelerimize desteklerimizi arttırdık. Zor zamanlarda Kastamonu Belediyesi olarak hem esnafımızın hem de hemşehrilerimizin yanında olduk." ifadelerini kullandı.