Kanser taramaları devam ediyor

İlimiz, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi kanser taramalarına devam ediyor.

  • 2151
Kanser taramaları devam ediyor

Kastamonu'da, Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde kadınlara ve erkeklere yönelik kanser taramaları yapılıyor.

Toplum Sağlığı Merkezinden yapılan açıklamada, "Kanser günümüzün önemli bir halk sağlığı sorunu olup gündemdeki yerini korumaktadır. Sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sıradaki kanser, öldürücülüğü yanında bıraktığı sakatlıklar ve tedavisindeki yüksek maliyetler nedeniyle iş gücünde ve ülke ekonomisinde çok ağır kayıplara neden olmaktadır. Kanser taramaları, kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin başında gelmektedir. İlimiz ilçelerinden, Kaymakamlıklarımız ve Belediye başkanlıklarımız imkanları ile vasıta ayarlanarak, Merkez Toplum Sağlığı Merkezimize getirilen vatandaşlarımızın taramaları yapılmaktadır.

Merkez Toplum Sağlığı Merkezimizde yapılan taramalarımızda; 30-65 yaş kadınlar rahim ağzı kanseri, 40-69 yaş arası kadınlar meme kanseri, 50-70 yaş arası hem kadın hem erkekler kolon kanseri hedef kitlemizdir.

Vatandaşlarımızı taramalarını yaptırmak üzere, KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) birimlerimize bekliyoruz. Unutmayalım ki erken teşhis hayat kurtarır." denildi.