Karataş, 'Güren'i şahlandıracağız'

Cide Kaymakamı Tuncay Karataş, 'Bu yıl Güren bölgesini şahlandıracağız.' dedi.

  • 979
Karataş, 'Güren'i şahlandıracağız'

Kastamonu Cide ve Güren Dernekler Federasyonu (CİDE GÜRFED) Başkanı Mevlüt Çelik ve yönetim kurulu Cide Kaymakamı Tuncay Karataş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete, Kastamonu Cide ve Güren Dernekler Federasyonu Başkanı Mevlüt Çelik, STK temsilcileri Hayrettin Samur, Sezai Ünlü, Ali Öz, Muammer Taşkın, Muzaffer Ay ve Akın Medya haber koordinatörü Abdulkadir Akın katıldı.

CİDE GÜR-FED Başkanı Mevlüt Çelik, federasyon çalışmaları hakkında Karataş'a bilgi vererek Güren bölgesinin yıllardır süre gelen yol ve su sorunlarını dile getirdi.

Cide Kaymakamı Tuncay Karataş, "Güren bölgesinin yıllardır süre gelen sorunlarını yakinen biliyorum ve takip ediyorum. 75 köye gelen ödeneklerin hakkaniyetli ve adil bir şekilde dağıtımını yapmak zorundayız. Bölgede yapılması gerekenleri öncelik sırasına göre düzenleyip yapımına hız vereceğiz. Özelikle bu yıl Güren bölgesini şaha kaldıracağız. Bunun sözünü şimdiden verebilirim." dedi.

Cide Çukurçal ve Çevre Köyleri Derneği Başkan Yardımcısı Ali Öz de, Çukurçal Çayı'nın geçen yıl selden dolayı çok büyük miktarda taşlarla dolduğunu, yeni bir selle karşı karşıya kalındığında farklı zararlar oluşabileceğini belirterek temizlenmesi için Kaymakam Karataş'tan yardım talep etti.

Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyaret sonrası federasyon heyeti Kaymakam Karataş’a teşekkür etti.