Kasaplar Hali, Cazibe Merkezi Olacak

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kasaplar Hali'nin cazibe merkezi olacağını kaydetti.

  • 753
Kasaplar Hali, Cazibe Merkezi Olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kasaplar Hali'nin yapılan revizyon projesini tanıttı. Belediye Başkanlığı Toplantı Salonu’nda, esnafların da katıldığı toplantıda proje tam not alırken, yakın bir zamanda çalışmaların başlanacağı belirtildi.

Mimar Ahmet Erkutoğlu tarafından çizilen Kasaplar Hali Revizyon Projesi'ni Mimar Ali Can Atagül’ün sunumu ile anlatıldı. Kentin ilerleyen ve gelişen durumu göz önünde bulundurularak projenin AVM konseptinde yapılacağı vurgulandı.

Kasaplar Hali'ndeki esnafın taleplerini dinlediklerini ve herhangi bir mağduriyet oluşturmadan projeyi gerçekleştireceklerini ifade eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, projenin ihtiyaç sahipleri adına takipçisi olmak için Feyyaz Battanoğlu, Ziya Yaylacı ve Muhsin Yaylacı'dan oluşan 3 kişilik komisyon kurduklarını ve mülkiyet sahipleri adına komisyonda söz sahibi olacaklarını söyledi.

Kastamonu halkının kendilerine inandıklarını ve beklentileri olduğunu vurgulayan Başkan Babaş, “Kasaplar Hali projesini bizde istiyoruz, esnaflarda istiyor, Kastamonu halkı da istiyor. Konsepte anlaştık. Ufak tefek detaylar var, o detayları çözeriz. Bir iş merkezi haline dönüyor. Belediye Caddesinde ve Nasrullah Caddesindeki esnaflarda buraya yönelecek, bütünüyle bir çarşı olacak. Bu projeyle Nasrullah Cami ve Meydanının çevresi açılacak. Çok değişik bir proje. Cazibe merkezi haline gelecek. Otoparkıyla, üstündeki cafesiyle, yeme-içme üniteleriyle, sinemasıyla, müzik alanıyla merkez olacak. Proje mimarımız 23 Nisan Şölenin bile Kasaplar Hali projesinde yapılabileceğini söyledi. Anıtlar Kurulu'ndan izin alınmasıyla birlikte Kasaplar Hali Projesinin başlayacağını müjdeleyen Başkan Babaş, “Biz sene başına kadar mülkiyetleri, proje tadilatlarını çözersek hemen başlayacağız. 25 milyon TL'lik bir proje. Bir esnafın dükkanı bire on değerlenecek" dedi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)