KASGEG'den Sabancı'ya Teşekkür ve Talep

Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG), Kastamonu'ya gelmesinde büyük girişimcilerinin olduğu ikinci havayolu şirketi Pegasus'un Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı'ya hem teşekkür etti hem de taleplerde bulundu.

  • 486
KASGEG'den Sabancı'ya Teşekkür ve Talep
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İkinci Havayolu şirketi olarak Kastamonu’ya seferlere başlayan Pegasus'a ve şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı'ya teşekkür eden Kastamonu Genç Girişimciler Derneği Genel Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, teşekkür mesajında şu ifadelere yer verdi: “ 'Kastamonu İçin Varız ‘ sloganı ile kurulan derneğimiz Kastamonu için her platformda çalışmalar yapmaya ve bu bağlamda Kastamonu’nun gelişimi için faydalı olan çalışmalara imza atmaya devam etmektedir. Kastamonu Havaalanı’nın 2013 yılında açılmasının ardından Türk Hava Yolları Kastamonu’da seferlerine  başladı. Türk Hava Yolları sadece İstanbul Avrupa Yakası’na uçuşlarını gerçekleştiriyor. Türk Hava Yolları yetkililerine de Kastamonu'ya sefer düzenledikleri için ayrıca çok teşekkür ediyoruz. Kastamonulu hemşerilerimizin de büyük çoğunluğu İstanbul Anadolu Yakası’nda yaşadığı için  havayolunu kullanmakta sıkıntı yaşıyorlardı. Ve  Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan da uçuşların olmasını talep ediyorlardı. Biz de KASGEG olarak bu  talepleri gözlemledik ve Kastamonu’ya ikinci bir havayolu şirketinin gelmesi için girişimlere başladık. Farklı hava yolu şirketleri ile yaptığımız temaslar sonucunda Pegasus Hava  Yolları ile yaptığımız  görüşmeler sonuç verdi ve Pegasus  Hava Yolları Kastamonu’ya ikinci hava yolu şirketi olarak gelmeyi kabul etti. 17 Mayıs’ta KASGEG Ailesi olarak bizleri de davet ettikleri ilk uçuşlarını Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan Kastamonu’ya gerçekleştirdiler. Böylece Kastamonu ikinci bir hava yolu şirketine kavuşmuş oldu ve İstanbul Avrupa Yakası’nda yaşayan hemşerilerimiz için de Kastamonu 1 saatlik mesafede oldu. Pegasus Hava Yolları Mayıs-Ekim Ayları arasında Kastamonu’ya sefer düzenleyeceklerini dile getirmişlerdi. Doluluk oranlarının iyi olması dolayısıyla Pegasus kış döneminde de Kastamonu seferlerine devam etmeye karar verdi. Kendilerine  Kastamonu Havalanında ILS Cihazı olmamasına rağmen ve yoğun sisin yaşandığı kış döneminde de uçuşlarını devam ettirdikleri için KASGEG Ailesi olarak çok teşekkür ediyoruz.”

“PEGASUS SEFERLERİ HER GÜN YAPILSIN”

Kendilerinin dernek olarak Pegasus Hava Yolu Şirketi’nden bir talepleri olduğunu da ifade eden Küçükşabanoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “ Pegasus Hava Yolları, Sabiha Gökçen-Kastamonu seferlerini gün aşırı olmak üzere haftada 3 gün düzenliyor. Biz dernek olarak halkımızdan gelen çağrıları da dikkate alarak Pegasus Hava Yolları’ndan Kastamonu’ya haftada 3 gün değil her gün seferler düzenlemesini talep ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki 1 milyon Kastamonulunun yaşadığı  ve büyük çoğunluğunun da Anadolu Yakası’nda yaşadığı hemşerilerimize haftada 3 gün yapılan seferler yeterli gelmemektedir. İstanbul’da ve Kastamonu’da yaşayan hemşerilerimiz  İstanbul’dan Kastamonu’ya, Kastamonu’dan İstanbul’a  her gün olan seferlerle daha rahat ulaşmak istemektedirler. Aynı zamanda Kastamonu'dan da İzmir ve Antalya'ya da seferler koyulmasını talep ediyoruz. Bu talebimizi detaylı bir şekilde Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı'ya ve diğer Yöneticileri de KASGEG Ailesi adına Genel Başkan olarak benim imzamla yazılı bir şekilde iletilmiştir. Bizler Kastamonu'nun genç girişimcileri olarak bu konunun takipçisi olacağız ve güzel memleketimizin için gidebileceğimiz her yere, çalabileceğimiz her kapıya gitmeye devam edeceğiz.