KASMİB AB Projesi yönetim kurulu toplantısı yapıldı

Kastamonu Mahalli İdareler Birliği'nin (KASMİB) nihai yararlanıcısı olduğu AB Projesi Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

  • 2224
KASMİB AB Projesi yönetim kurulu toplantısı yapıldı

KASMİB Birlik Başkanı Vali Avni Çakır’ın başkanlığında düzenlenen toplantı KASMİB İdare Merkezinde yapıldı.

Toplantıya AB delegasyon üyeleri Elif Ceyda Torcu Özden ve Cenk Yılmazer, Bakanlık Proje Koordinatörü Burak Yılmaz, müşavir firma yetkilisi Naci Çimen katılırken AB Proje Komisyonu üyeleri olan Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç ve Cide Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu’nun yanı sıra KASMİB Birlik Müdürü Adnan Tot ile teknik personeller de toplantıda yer aldı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın program otoritesi olduğu KASMİB Entegre Katı Atık Yönetimi Projesi kapsamında düzenlenen toplantıda ilk olarak projenin birinci aşaması olan ve geçtiğimiz yıl tamamlanan yapım işleri hakkında bilgiler verildi.

Yapılan sunumda Devrekani İlçesi sınırları içinde yer alan Katı Atık Bertaraf Tesisinde yapımı gerçekleştirilen Sızıntı Suyu Arıtma Tesisinin KASMİB’e teslim edilerek işletmeye alındığı ve İl genelinde 15 adet eski çöp sahasının taşıma ve ıslah çalışmalarının tamamlandığı ifade edildi.

Toplantının devamında ise projenin bundan sonraki aşamasında yapımı gerçekleştirilecek olan atık getirme merkezleri ile tedarik ihalesi başlığı altında temin edilecek araç ve iş makineleri, ihale bütçeleri, yürütülecek iş ve işlemler ile bunlara ilişkin süreler hakkında açıklamalar yapıldı.

Vali Avni Çakır, toplantıda yaptığı konuşmada, Kastamonu İl Özel İdaresi, Kastamonu Belediyesi ve ilçe belediyelerinin birlikteliği ile kurulan Kastamonu Mahalli İdareler Birliği’nin önemli hizmetler yürüttüğünü söyledi.

Kastamonu İli genelinde Katı Atık Yönetimi hizmetlerinin KASMİB bünyesinde devam ettiğini söyleyen Vali Avni Çakır, İlimizin arazi yapısının engebeli, coğrafi alanın geniş ve yerleşim yeri sayısının çok olması gibi nedenlerle hizmet vermekte çeşitli zorluklarla karşılaşıldığını belirtti. Bu bakımdan AB hibe destekli bir çevre projesi olan Entegre Katı Atık Yönetimi Projesini önemsediklerini belirten Vali Avni Çakır, proje kapsamında tedarik edilecek araç ve iş makinelerinin devreye girmesi ile Katı Atık Yönetimi hizmetlerinin daha kaliteli ve daha düşük maliyetli olarak sürdürüleceğini ifade etti.

Toplantıda proje süreçleri ve proje bileşenleri ile ilgili konularda görüş alışverişi yapıldı. Ayrıca İlimizde sıfır atık konusunda başta öğrenciler olmak üzere halkın bilinçlendirilmesi amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmesi konusu ele alındı.