'Kastamonu adaylığım söz konusu değil'

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 'Kastamonu adaylığım söz konusu bile olamaz' dedi.

  • 2130
'Kastamonu adaylığım söz konusu değil'

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, gündemdeki siyasi konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yaklaşan genel seçimler öncesinde kararı en çok merak edilen isim olan Başkan Vergili; “Benim milletvekili adaylığı diye bir düşüncem yok, söz konusu da değil. Ancak benim isteğim dışında bir karar verilirse buna da bir şey diyemeyebilirim” dedi.

Vergili, Kastamonu’dan milletvekili adayı olacağına dair iddialara ise; “Böyle bir şeyin olması söz konusu bile olamaz.” dedi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, BRTV ekranlarında katıldığı programda Zafer Acar’ın sorularını yanıtladı.

Başkan Vergili, yaklaşan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde siyasete dair önemli açıklamalarda bulundu.

Kendisinin milletvekili adaylığı gibi bir düşüncesinin asla olmadığını ifade eden Karabük Belediye başkanı Vergili, 'Kırmayacağım ve sözünden çıkmayacağım tek kişi' olarak tanımladığı Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den bu konuda bir talimat gelmesi halinde ise hayır diyemeyeceğini ifade etti.

Vergili, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “Ben bir yere talip filan değilim. Adayda değilim. Düşünmüyorum da. Ama erken konuşmakta doğru değil, çünkü bizim bir parçamız da siyaset. Tabi biz bundan sonra siyasetin içerisinde, Karabük’e hizmetle ilgili noktalarda ömrümüzün sonuna kadar olacağız. Ben milletvekili ya da belediye başkanı olayım ya da olmayayım hiçbir şey fark etmez, Karabük’ün meseleleriyle sonuna kadar ilgileniriz. 12 yıldır çok güzel hizmetler yapıyoruz. Her şeyden önce bakış açılarını değiştirdik. Belki Karabük’ün belli bir kesimi kabul etmez ama yapmış olduğumuz hizmetlerle bölgemizi etkiledik. Çok arkadaşımız geldi çalışmalarımızı inceledi. Kimilerine de projelerimizi verdik."

"Milletvekili adaylığı diye düşüncem yok. Son dakika ne olur bilmem"

Şunu samimi olarak söylüyorum; benim milletvekili adaylığı diye bir düşüncem yok, söz konusu da değil. Ancak dediğimiz gibi bizim işimizin bir kısmı da siyaset. Son dakika ne olacak bilemem. Benim isteğim dışında bir karar verilirse buna da bir şey diyemeyebilirim. Ben kırmayacağım, sözünden çıkmayacağım tek kişi genel başkanımız, liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’dir. Aynı durum belediye başkan adaylığı içinde söz konusu. Ama ben siyasetin içince olacak mıyım, partimin görüşleri çerçevesinde çalışmalara devam edecek miyim? Tabi ki evet. Ben, Sayın Genel Başkanımın talimatları doğrultusunda çalışmalarıma devam edeceğim. Belediye seçimleri için önümüzde uzun bir dönem var. Ben bu süre içerisinde bizden sonra bizim gibi Karabük’e 15-20 sene hizmet edecek genç bir arkadaşın çıkmasını arzu ederim. Önümüzdeki zaman içerisinde de bunu yakalamaya çalışacağız. O zaman benim yaşım 65’e geliyor. Ben o zaman biraz geriye çekilip, Karabük’ün büyük problemleriyle ilgili görüşmeler sağlayabilir, bazı kurumlar arasında uzlaşmacı olabilir, kısacası Karabük ile ilgili her konuda rol alabilirim. Benim niyetim kendi işime ve torunlarıma biraz daha fazla vakit ayırmak. Sağ olsunlar arkadaşlarımız bizleri milletvekilliğine de layık görüyor, belediye başkanlığına da. Bunları düşünen arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Ben şimdiye kadar Milliyetçi Hareket Partisi dışında siyaset yapmadım, yapmayı da düşünmedim. Düşünseydim yapabilirdim. Zamanında bize AK Parti’den de teklif geldi. Ben kendilerine bizim yerimizin MHP olduğunu söyleyerek anlayışla karşılamalarını rica ettim ve onlarda bizi anlayışla karşıladı. Ancak partimiz bir karar alırsa, farklı bir metot uygularsa ve seçime müşterek girilecek derse ben o kadar doğrultusunda hareket ederim. Bunu seçim kampanyası için söylüyorum, aday olurum anlamında söylemiyorum. Benim Milliyetçi Hareket Partisi dışında bir siyasetim ya da seçim çalışmam olmaz, ancak Sayın Genel Başkanımızın aldığı kararlara da uymak mecburiyetim vardır."

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2