Kastamonu'da havacılık kültürü büyüyor

Türk Hava Kurumu Kastamonu Şubesince Model Uçak Rehber Öğretmen Kursu açıldı.

  • 2434
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kastamonu'da havacılık kültürü büyüyor

Türk Hava Kurumu (THK) Kastamonu Şubesi tarafından öğretmenelere yönelik açılan Model Uçak Rehber Öğretmen Kursu, Mustafa Kaya Anadolu Lisesinde Model Uçak Öğretmeni Resul Asarbükü nezaretinde devam ediyor.

22 Ocak'ta başlayan ve 14 kursiyerin katıldığı kurs, 27 Ocak'ta sona erecek.

Türk Hava Kurumu (THK) Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Şirin, "Kastamonu gençlerimize havacılığı sevdirmek, sivil havacılıkla ilgili, onlara da ilgi alanlarına göre faaliyetlere katabilmek için öğretmenlerimizi bu çalışmamızda programımızda eğitime aldık. Böylece öğretmenlerimiz vasıtasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz iş birliğinde çocuklarımıza daha çabuk ulaşmış olacağız." dedi.

Kastamonu'da havacılık kültürü büyüyor

"ÖĞRETMENLERİMİZ ARACILIĞIYLA YÜZLERCE ÖĞRENCİYE ULAŞACAĞIZ"

Şirin, Öğretmenlerimiz aldıkları bu eğitimle okullarında halk eğitim merkezleri üzerinden kurslar açabilecekler. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde onların aracılığıyla yüzlerce öğrencimize ulaşmış olacağız ve bu öğrencilerimiz arasında eğer havacılığa ilgi duyanlar olursa merakı olanlar kendilerini profesyonel anlamda havacı olarak görmek isteyenler onlarla ayrıca çalışmalar yürütmüş olacağız. Biz bu çalışmamızla aslında bir taşla birden fazla kuş vurmuş oluyoruz. Hem insan kaynağı geliştirmiş oluyoruz, hem çocuklarımıza ulaşmış oluyoruz. Hem havacılığı sevdirebilmek amacıyla genç nesil arasında bir insan kaynağı oluşturmuş oluyoruz. Böylece havacılık kültürü ve altyapısı Kastamonu'da dalga dalga büyümüş olacak. Bu anlamda katma değeri yüksek bir çalışma." dedi.

Kastamonu'da havacılık kültürü büyüyor

"KASTAMONU'DA HAVACILIK KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Şirin, "Yamaç paraşütü ve planör ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Hem üniversite öğrencilerimize hem lise öğrencilerimize havacılıkla ilgili ilgi duydukları konuları kendilerine kazanım elde edecek şekilde verebilmeye çalışıyoruz. Kışın daha çok kapalı mekanlarda eğitimlerimiz, Mayıs-Ekim ayları arasında da açık havada eğitimlerimiz devam ediyor. Bu şekilde bir çalışmayla yıl boyu hem gençlerimize hem yetişkinlerimize ulaşarak havacılık kültürünü ve havacılığı Kastamonu'da geliştirmeye çalışıyoruz. Bu sene ikincisi kursumuzun. Daha önce üniversite öğrencilerimize yönelik olarak açmıştık. Şimdi öğretmenlerimize yönelik olarak açtık. Bir dönemde tamamen sivil vatandaşlarımıza yönelik olarak açmak istiyoruz. Tabi ilgi duyarlarsa gençlerimiz de öğretmenlerimiz de buna katılabilir ama biraz grup grup gidelim her kesime ulaşalım istiyoruz." dedi.

Kastamonu'da havacılık kültürü büyüyor

THK Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Şirin şöyle devam etti:

"Şu anda bu programdan sonra radyo kontrollü cihaz kursumuz var. Sonrasında bir yamaç paraşütü organizasyonu gerçekleştireceğiz. Bu arada yine talep toplarsak bu konuyla ilgili talep olursa bu kursu da açacağız. Çünkü biz devamında da ticari drone eğitimlerine başlamış olacağız. Özellikle çiftçilerimizin böyle bir talebi var. Bu anlamda Kastamonu'ya destek olalım istiyoruz."

Kursiyerlerden Kuzeykent İlkokulu Sınıf Öğretmeni Nail Kayıkçı, "Öğrencilerime yeni bir şey öğretmek için ben öğrenmeye geldim önce. Tabi burada maket yapımı ile ilgili şeyler öğrendim. Ancak daha da değişik arkadaşlarla tanışarak kendimi geliştirme fırsatı buldum. Bu kurstan sonrasında öğrencilerin el becerilerini arttırmak, onların ufuklarını açmak için okulumuzda çalışmalar yapacağım." dedi.

Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Mehmet Akkaş, "Şu anda Eskişehir'den gelen hocalarımızla birlikte kırlangıç modeli, uçak ve ata model uçak yapıyoruz. Uçak modelleri bizim hem kişisel gelişimimiz için hem de gelecekteki nesillere aktarabilmemiz için güzel bir eğitim oldu. Türk Hava Kurumunun Kastamonu Şubesine teşekkür ediyoruz. Kurs bittikten sonra üniversite öğrencilerimize bu eğitimi aktarmayı düşünüyoruz. Şu anda tamamen kişisel olarak birebir hocalarımız sayesinde model tasarlamasını yapmasını birebir öğrendik. Yaptığımız tüm uçakları yarın uçuracağız." dedi.

Darende Ortaokulu Teknoloji Tasarım Öğretmeni, Okul Müdür Yardımcısı Ferdi Yücel, "Böyle bir kursun açıldığını öğrendim ve bu kursun hem kişisel gelişim hem de öğrencilerimize kendilerini geliştirmek hem havacılık sektöründe bir adım ileri atmak için bu kursu önce kendim almayı düşündüm ve gerçekten de çok başarılı pratik becerilerimizi geliştirdiği bir eğitim olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra kurs açarak öğrencilerle bu faaliyetin devam ettirilmesini sağlayarak ülkemize yararlı bir şekilde havacılık sektörünün ilerlemesi için bir adım atmış olacağız. Kastamonu şubesine bu kursu açtığı için ve bu kursta emeği geçen hocalarımıza çok teşekkür ediyorum Gerçekten de başarılı ve güzel bir eğitim." dedi.

Öğretmen Aytaç Karaoğlan da, "Türk Hava Kurumunun sosyal medya hesaplarını takip ediyordum. Daha öncesinden havacılık adına böyle bir kurs merakım vardı. Hem oğlumla tatili değerlendirmek adına hem de ilerisi için gençlik merkezlerinde bir kurs açmak maksadıyla böyle bir kursa katılmak istedim. Oğlumla birlikte geldim. Bana çok faydası ve yararı oldu. Ikimiz birlikte güzel bir model çıkarmış olduk." dedi.

Kastamonu'da havacılık kültürü büyüyor