Kastamonu İŞGEM'in Eğitimleri Başladı

Kastamonu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) ile KOSGEB Kastamonu İl Müdürlüğü'nün ortaklığında Kastamonu İş Geliştirme ve Eğitim Merkezi'nin (İŞGEM) koordinasyonunda düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başladı.

  • 633
Kastamonu İŞGEM'in Eğitimleri Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Yeni iş kurmak isteyen girişimcilerin iş kurma sürecinde sahip olması gereken detaylı bilgilerin aktarıldığı ve 9 gün devam edecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, Kastamonu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda başladı.

Kastamonu İŞGEM hakkında bilgi veren Kastamonu İŞGEM Müdürü Can Çaycı, kursiyerlerin talep etmeleri durumda hazırlanacak detaylı iş planları ile Kastamonu İŞGEM bünyesinde yer alabileceklerini belirtti.

Kastamonu İŞGEM olarak yeni girişimcileri desteklemeyi ana hedef belirlediklerini ifade eden Can Çaycı, Kastamonu İŞGEM bünyesinde yer alacak işletmelere kiralanabilir alanlar dışında ithalat ihracat destekleri, pazarlama destekleri, hibe ve kredilere ulaşım destekleri ve koçluk hizmetleri sunacaklarını kaydetti.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi hakkında bilgiler veren Kastamonu İŞGEM Kobi Danışmanı Burak Livan ise, eğitime katılan kursiyerlerin sertifikalarını aldıktan sonra hazırlayacakları iş planları ile KOSGEB’e başvurarak, kurul onayı almaları halinde 30 bin TL tutarında hibe ve 70 bin TL tutarında da kredi imkanından faydalanabileceklerini söyledi.

Eğitimci Fikret Okant yol göstericiliğinde başlayan eğitim, 30 Haziran tarihine kadar devam edecek.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)