Kastamonu İstanbul'a Taşınıyor!

Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER)'in organize ettiği Feshane Kastamonu Günleri, bu yıl 8'inci kez İstanbul'daki hemşerileriyle ve ziyaretçileriyle buluşuyor.

  • 1096
Kastamonu İstanbul'a Taşınıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et


8. FESHANE KASTAMONU GÜNLERİ 21 MAYIS PERŞEMBE GÜNÜ BAŞLIYOR

Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlikte ziyaretçiler, Kastamonu yöresinin pek çok kültürünü tanıma fırsatı bulacak.

21 Mayıs Perşembe günü saat: 17.00’de Kastamonulular Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğinde başlayacak etkinliklerde yöresel Kastamonu yemekleri, konserler, sergi ve panellerle ziyaretçiler dört gün boyunca keyifli saatler yaşayacak.

Çilingiroğlu’ndan davet

KAS-DER Genel Başkanı Latif Çilingiroğlu, yaptığı basın açıklamasında, Feshane Kastamonu Günleri etkinliğinin İstanbul’da yaşayan 1 milyonu aşkın hemşerileriyle Kastamonu’dan gelecek hemşerilerinin buluşma noktası olduğunu söyledi.

Çilingiroğlu, şöyle konuştu: “İstanbul’da kurulu Kastamonulular Dayanışma derneği KAS-DER, 33 şubeye, 150 binin üzerinde sahip, köklü ve önemli bir sivil toplum kuruluşudur. KAS-DER olarak asli görevimiz olan hemşerilerimiz arasında birlik-beraberliği ve dayanışmayı sağlamanın yanı sıra genel merkez ve şubelerimizce çeşitli etkinlikler de düzenliyoruz.

8’incisini icra etmeye hazırlandığımız Feshane Kastamonu Günleri’nde her yıl olduğu gibi Fuar alanında bulunan yaklaşık 5 bin m2 alana sahip II. Mahmut ve Haliç salonlarında kurulacak 200’ün üzerinde stantta 4 gün boyunca Kastamonu’nun tarih, kültür, turizm, damak tadı ve organik yöresel ürünlerinin tanıtımını yapacağız. Geçmiş yıllarda yapılan araştırmalarda etkinliğin 1 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırladığı ve yaklaşık reklam eşdeğerinin 4 buçuk milyon dolar olduğu saptanmıştı. Bilinenin aksine tarihi, kültürü, yemekleri ve özellikle Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip olması ve yemyeşil coğrafyasıyla Kastamonu, pek çok ilimiz arasında son yıllarda en fazla ziyaret edilen yerlerin başında geliyor. 21-24 Mayıs tarihleri arasında İstanbul ve çevre ilerde yaşayan hemşerilerimizi ve tüm ziyaretçilerimizi 8. Feshane Kastamonu Günleri’nde ağırlamaktan onur duyacağız.”

Kastamonu yemeklerinin tadı damağınızda kalacak

Yapılan araştırmalarda Kastamonu’da 812 çeşit yemek tespit edilmiş ve bu yemeklerden yaklaşık olarak 500 adedinin Anadolu’nun diğer yörelerinde hala bilinmediği ortaya çıkmıştır. Ancak özellikle Türkiye’nin en önemli gurmeleri tarafından da tam not alan Kuyu Kebabı, Etli Ekmek, Çekme Helva, Banduma, Tirit, Samsı ve Mıklama festival boyunca tadı damağınızda kalacak lezzetler arasında yer alacak. Ayrıca organik Taşköprü Sarımsağı, Tosya Pirinci, Siyez Bulguru ünlü pastırması ve diğer organik ürünleriyle damak tadınıza hitap edecektir.

Tarih, Kültür ve Turizm

Tarihsel süreçte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ve Üsküdar’a kadar hükmeden Kastamonu, Çanakkale Savaşı’nda en çok şehit veren ildir.

İstiklal Savaşı’nda gösterdiği büyük kahramanlıklarla İnebolu ilçesinin ilk ve tek “İstiklal Madalyası”yla taltif edilmesi ve kağnısıyla cepheye mermi taşırken donarak şehit olan Kahraman Türk Kadını “Şerife Bacı”nın memleketi olmasıyla da hafızalara kazınmıştır.

Türkiye'nin cennet köşelerinden biri olan Kastamonu, büyük şehirlerin gürültüsünden kaçmak isteyenlerin sığınabileceği bir huzur bölgesi… Panoramik dağlarıyla, yemyeşil ovalarıyla, zümrüt sahilleriyle, zengin, kültürel varlıklarıyla yaşayanlarına ve ziyaretçilerine pek çok alternatif sunan Kastamonu; özellikle Ilgaz Dağları ve Karadeniz'de kirlenmemiş, betonlaşmamış 170 km. kıyı şeridiyle deniz, kum ve güneş arayanlara hem kışın, hem de yazın hitap eden önemli şehirlerimiz arasında yer alıyor.

Her yönüyle Kastamonu’nun tanıtılacağı ve 4 gün sürecek 8. Feshane Kastamonu Günleri 21 Mayıs Perşembe günü başlıyor.