Kastamonu Kur'an Sempozyumuna Ev Sahipliği Yapacak

Diyanet İşleri Başkanlığı 04-08 Kasım tarihleri arasında Kastamonu'da Kur'an-ı Kerim Sempozyumu gerçekleştirecek.

  • 428
Kastamonu Kur'an Sempozyumuna Ev Sahipliği Yapacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşık 100 kişinin katılım sağlayacağı sempozyumda gerçekleşecek ilahi esintiler ile Kastamonu manevi ziyafete ulaşacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kastamonu Müftülüğü işbirliği ile Kur’an-ı Kerim Sempozyumu gerçekleştirilecek. 04-08 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kur’an-ı Kerim Sempozyumu ile ilgili açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Musafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, 100’e yakın Kur’an üstadı hocanın geleceği sempozyumda Kur’anı Kerim Tilavetini daha güzel okunmasını belirleyen bir tecvit ilmi olacağını söyledi.

Tecvit Çalıştayı adı altında düzenlenecek olan sempozyumun açılışının Kastamonu’ya özel olması için Kastamonu yöresinde yetişmiş Ahmedi Sufi adlı alimin yapacağını kaydeden Hafız Osman Şahin: “Kastamonu’nun yetiştirmiş olduğu Kur’an alimleri anlam için bir panel düzenleyeceğiz. Bu toplantıya çok seçkin alimler katılacak. Büyük bir Kur’an ziyafeti yapılacak. Müzakereli ve tartışmalı bir toplantı yapacağız. Programı Ilgaz Dağı’nda yapmayı planlıyoruz. Ama açılış toplantısına Diyanet İşleri Başkanımız eğer vakti müsait olursa iştirak edecek. Başkan beyin müsait olamaması durumunda başkan yardımcımız bu toplantılara katılacak. Cuma günü de katılımcılarımız Kastamonu’nun bütün camilerine dağılıp camilerde vaaz verip namaz kıldıracaklar. Bu memleketin evladı olan ve Diyanet İşleri Başkanlığı yapmış olan Tayyar Altıkulaç’da bu toplantıya katılacak” dedi.

Müftü Osman Aydın ise toplantının Kastamonu için çok hayırlı olacağını ifade ederek: “Bütün şehirler Kastamonu ismini duyacak. Burada ki Kur’andan haberleri olacak. Diyanet İşleri Başkanlığımıza da bu güzel organizasyonu ilimizde planladığı için çok teşekkür ediyorum. Çok seçkin hocalarımız hafızlarımız gelecek” diye konuştu.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)