'Kastamonu sporcu şehri'

Belediye Başkanı Vidinlioğlu, 'Kastamonu sporcu şehri, sporun en yoğun yaşandığı illerden birisi.' dedi.

  • 3499
'Kastamonu sporcu şehri'

Okul Sporları Taekwondo Gençler Grup Müsabakaları Kastamonu Merkez Spor Salonu'nda devam ediyor.

Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin'in Doğa Kültür Köyü Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi'nde düzenlemiş olduğu iftar yemeğine katılan Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, "Hep söylüyoruz, Kastamonu sporcu şehri, sporun en yoğun yaşandığı illerden birisi. Belki küçük bir il gibi görünüyoruz ama dışarıdan gelen misafirlerimiz için zannedildiğinden çok daha büyük bir il." dedi.

"Sağlıklı vücudun sanata da spora da ihtiyacı var"

Sporu da sporcuyu da çok sevdiğini söyleyen Vidinlioğlu, "Ben aynı zamanda hekimim. Sağlıklı bir vücudun her şeye ihtiyacı var. Sanata da ihtiyacı var, spora da ihtiyacı var. Biz de bu anlamda üzerimize ne düşerse hepsini yapmaya devam ediyoruz. Mümkün olduğunca da belediye olarak her türlü etkinliğe hem maddi hem manevi destek veriyoruz. İnşallah Kastamonu'muzdan çok daha fazlasını çıkartırız." dedi.

'Kastamonu sporcu şehri'

"Kastamonu her zaman size açık bir şehir"

Kastamonu'nun sporcu şehri, sporun en yoğun yaşandığı illerden birisi olduğunu söyleyen Vidinlioğlu, "Belki küçük bir il gibi görünüyoruz ama Kastamonu'ya dışarıdan gelen misafirlerimiz için zannedildiğinden çok daha büyük bir il. Biz Cumhuriyet kurulurken 330 bindik, şimdi 380 biniz, yüzde 10 büyümüşüz, ülke 13 milyondan 85 milyona gelmiş, çok göç vermişiz. Dolayısıyla dışarıda çok fazla hemşehrimiz var. Onun için yaklaşık 2,5 milyon potansiyele sahip. Kastamonu eski bir sancak beyliği. Hem Selçuklu için, hem Osmanlı için hem de Cumhuriyetimiz için olmazsa olmaz illerden bir tanesi. İstiklal Yolu'nun sahibiyiz. Dolayısıyla insanı merttir, eğitimlidir, münevverdir. Kastamonu her zaman size açık bir şehir. Her zaman misafir etmeye hazırız. Her zaman bekliyoruz. Anadolu'nun dört manevi kutbundan bir tanesi Şeyh Şaban-ı Veli ilimizde mefhumdur. Onun şu sözleriyle konuşmamı bitireyim; 'Gelişiniz güle güle, gidişiniz güle güle, her işiniz güle güle' olsun. diye konuştu.