'Kastamonu Türkiye Yüzyılı şehri olmaya hazır'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Babaş, 'Kastamonu Türkiye Yüzyılı şehri olmaya hazır. Şimdi Kastamonu İçin Gerçek Belediyecilik zamanı.' dedi.

  • 558
'Kastamonu Türkiye Yüzyılı şehri olmaya hazır'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş, çalışmalarına devam ediyor. Ziyaret ettiği her kesim için projelerini ve hedeflerini anlatması vatandaştan tam not alıyor.

Babaş, ziyaretleri sonrası yaptığı açıklamada, !Biz dersimize çok iyi çalıştık, bu güne kadar halkımızın dile getirdiği, şikâyet ettiği ne varsa not aldık, çözüm ürettik, şimdi onları paylaşıp görüş alışverişinde bulunuyoruz, son kontrolleri yapıyoruz. Allah’ın izni halkımızın teveccühü ile 31 Mart'ta başlıyoruz." dedi.

"Biz büyük bir aileyiz, hep birlikte yuvamız Kastamonu’nun güzel geleceği için çalışıyoruz"

Babaş, "Her an, her yerde büyüyen, çoğalan muhteşem bir ilgi ve coşkuyla karşılanıyoruz. Yediden yetmişe tüm hemşehrilerimizin samimi desteğini, sevgisini ilgisini görmek bizim azmimizi arttırıyor. Çalmadık kapı, girilmedik gönül bırakmamak şiarı ile çalışıyoruz. Kastamonu bizi biz Kastamonu’yu seviyoruz. Siyasetin temeli halka hizmet, çatısı sevgi, saygı, güven ve samimiyet. Bu duygularla hareket ediyoruz. Rabbime şükürler olsun hemşehrilerimiz de teveccüh gösteriyor. Birlik beraberlik bizim için çok önemli, farklılıklarımız zenginliğimiz, biz büyük bir aileyiz, hep birlikte yuvamız Kastamonu’nun güzel geleceği için çalışıyoruz. Seçim çalışmasından öte bu süreç halkımızla kucaklaşma, hemhal olma fırsatı. Onların beklentilerini taleplerini dinleme, sorunlarına hâkim olup çözüm için hazırlık yapma, projelerimizi paylaşıp görüş alışverişinde bulunma zamanı." diye konuştu.

"Kastamonu'nun güzel çocukları için çalışıyoruz"

Babaş, "Atatürk İlkokulunun kıymetli öğretmenlerini ve çocuklarımızı ziyaret ettik. Çocuklarımız hepimizin geleceği. Öğretmenlerimiz çok büyük bir özveri ile ulvi bir görevi yerine getiriyor. Kendilerine destek vermek, omuzlarındaki bu kıymetli yükü, bir nebze olsun hafifletmek bizlerin en büyük sorumluluğu. Belediye olarak hem öğretmenlerimizin, hem çocuklarımızın, hem de ailelerimizin hep yanında olacağız. Çocuklarımızın kaliteli bir eğitimle ülkemize milletimize hayırlı evlatlar olması için var gücümüzle çalışacağız. Kastamonu'nun güzel çocukları için çalışıyoruz.
Mesleki eğitimin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Hem şehrimizin hem de ülkemizin çok ciddi bir ara eleman ihtiyacı var. Kalifiye iş gücü için meslek liselerimiz çok önemli bir görevi yerine getiriyor, her zaman hem öğrencilerimizin hem de öğretmenlerimizin yanında olacağız. Meslek liselerinde öğrenim gören öğrencilerimize kendi alanlarında yurt içi ve yurt dışında destek sağlayacağız. Onları her konuda destekleyeceğiz." diye konuştu.

"Kaliteli, konforlu, hızlı sağlık hizmetleri için çalışıyoruz"

Babaş, "Sağlık sektörümüzün önemli değerlerinden olan Anadolu Hastanesini ziyaret ettik. Hastalarımıza şifa dileyip sağlık çalışanlarımızla sohbet ettik. Şehrimizde herkesin sağlık hizmetlerine daha hızlı ulaşması ve sağlık çalışanlarımızın daha konforlu çalışması için pek çok proje hazırladık. Kastamonu için çalışmaya devam ediyoruz.

Eğitim gibi asli meselelerden biri de sağlık. Gece gündüz demeden büyük bir sevgi ve özveriyle şifa dağıtan sağlık çalışanlarımızın hayatını kolaylaştırmak yine bizlerin asli sorumluluklarından biri. Sağlık-Sen Şube Başkanımız Mehmet Öz Bey ve yönetimine sağlık projelerimizi konuştuk, hastanenin yakınına kreş ve etüt merkezi yapacağımızın sözünü yineledik. Hem sağlık çalışanlarımızın daha konforlu, güvenli bir şekilde hizmet verebileceği hem de halkımızın hızlı ve kaliteli sağlık hizmetlerine kavuşabileceği bir Kastamonu inşa edeceğiz.

Yaşadığı zorluklara rağmen yılmadan, umutla, inançla dükkânını açıp, şehrimize hizmet eden esnaflarımızın yüzünü güldürecek, işini de kazancını da arttıracak projelerle geliyoruz. Esnafımız özellikle turizm projelerimizi heyecan ve büyük bir ilgiyle karşılıyor.

Ev ziyaretlerimizde hemşehrilerimiz samimiyetle yuvalarını açıyor içtenlikle ağırlıyorlar. Genellikle akşam olduğu için günün değerlendirmesi, geri bildirim anlamında çok kıymetli bilgiler veriyorlar. Bizim projelerimiz, bakarak, masa başında, kampanya malzemesi olsun diye değil, bizzat içinde yaşayarak, istişare ederek, bütün detayları tek tek dikkate alınarak hazırlandı. Buradan hanelerimizden, sokaklarımızdan, yediden yetmişe tüm halkımızın gözünden bakarak hazırlandık. Biz yerinde konuşuyoruz. Biz hazırız. Projelerimiz hazır. Halkımız hazır. Kastamonu Türkiye Yüzyılı şehri olmaya hazır. Şimdi Kastamonu İçin Gerçek Belediyecilik zamanı." ifadelerini kullandı.