Kastamonu'da 57 Bin Öğrenci, Ders Başı Yaptı

Kastamonu'da 2015-2016 eğitim öğretim yılı okullarda zilin çalmasıyla birlikte açıldı. Kastamonu'da yaklaşık 57 bin öğrenci ile 4 bin 400 öğretmen, ilk ders zilinin çalmasıyla beraber sınıflardaki yerlerini aldılar.

  • 380
Kastamonu'da 57 Bin Öğrenci, Ders Başı Yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk töreni düzenlendi. Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçecioğlu, Şehit Şerife Bacı ve Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören, Atatürk İlkokulu’nda devam etti.

Velilerin ilgi göstermediği törende öğrenciler, şiirler okudu ve gösterilerini sundular. Öğrencilerin hep bir ağızdan söylediği Atatürk şiiri ise, davetlilerden büyük alkış topladı.

Yeni bir eğitim öğretim dönemine başladıklarını belirten Vali Şehmus Günaydın, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin bu yüzden büyük bir heyecan içerisinde olduğunu söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmanın yolunun eğitimden geçtiğini kaydeden Vali Günaydın, şunları kaydetti:

“Son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı’na önemli kaynaklar aktardı. Bunun sonucunda da okulların fiziki yapılarında çok ciddi iyileştirmeler yapıldı. Bunu yeterli olarak görmüyoruz. İlimizde okullar kapandığı zaman, okulların açıldığı gün hiçbir okulda herhangi bir tadilat olmamasını, tadilatların yaz tatili sürecinde tamamlanması yönünde talimat vermiştim. Yaklaşık 242 eğitim kurumumuzda küçük ve büyük ölçekte onarımlar yaptık. 200 tane küçük onarımlar, 42 tane büyük onarımlar gerçekleştirdik. 200 tane küçük onarımını bitirdik. Büyük onarımlardan da sadece 9 tanesi kaldı. Bunun yanı sıra sınıf mevcutlarımız yaklaşık 20 öğrenciyle eğitime devam ediyor. Tabii ki bu fizik şartların iyileştirilmesinin yanında eğitim kalitesini de arttırmamız gerekiyor. Bunun için öğretmen arkadaşlarımıza çok önemli görevler düşüyor. Çocuklarımızın milli, manevi değerlerine sahip, geleceğimizin inşasında bu çocukların görev alabilmesi adına öğretmenlerimize çok önemli görevler düşüyor.”

Konuşmaların ardından Vali Günaydın ve beraberindekiler, sınıflara giderek öğrencilerle bir süre sohbet ettiler.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)