Kastamonu'da Bisiklet Yaz Şenliği

Kastamonu'da 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Bisiklet Yaz Şenliği düzenlendi.

  • 291
Kastamonu'da Bisiklet Yaz Şenliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi tarafından yaptırılan Bisiklet Yolunda ilk kez bir etkinlik düzenlendi. 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Kastamonu Belediyesi tarafından Bisiklet Yaz Şenliği düzenlendi. Şenlikte çok sayıda spor kulübü ile vatandaşlar, bisikletlerini alarak bisiklet şenliğine katıldı.

Kastamonu’da ilk kez Bisiklet Yaz Şenliği düzenlediklerini belirten Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, bu tür etkinlikleri önümüzdeki günlerde daha da sıklaştırarak yapmayı planladıklarını söyledi.

Bisiklet Yolu projesinin üzerinde uzun zamandır çalıştıklarını ifade eden Tahsin Babaş, “İlk turnuvayı böyle anlamla bir günde yapmak istedik. 30 Ağustos Zafer Bayramında gerçekleştirdiğimizde ilk turnuvada çeşitli kategorilerde bisikletçiler, yarışacaklar” dedi.

Bisiklet Parkurunun hem spor yapmak için ideal bir yer olduğunu hem de vatandaşların dinlenmesi ve piknik yapmayı içinde geliştirildiğini anlatan Tahsin Babaş, “Ayrıca çocuklarımız, burada iyi bir bisiklet eğitimi alacaklar. Aynı zamanda spor yaparak ta sağlıklı kalacaklar. Bisiklet yolunun dışında vatandaşlarımız burada yürüyüşte yapabilecekler. Dinlenmeleri içinde kafe-restoran yeri yaptık. Burada dinlenirken ihtiyaçlarını da giderebilecekler. Bisiklet yoluna kesinlikle araç girmeyecek. Buna müsaade etmeyeceğiz. Bunun dışında iki ve üç tekerlekli cincır ile de gezebilecekler. Burada bisiklete binmek tamamen ücretsizdir. Herkes bisiklete binebilecek. Ayrıca bisikleti olmayan vatandaşlarımız içinde ücretsiz bisiklet temin edilebilecek. Fakat diğer akülü ve elektrikli çalışan aletler başkasınındır, bu yüzden kiralanabilecek. Fakat buradaki bisikletler tamamen belediyemize ait olup ücretsizdir” şeklinde konuştu.

Daha sonra Tahsin Babaş, iki tekerlekli cincır ile gezerek vatandaşları selamladı. Ardından çeşitli kategorilerde bisiklet yarışı yapıldı. Yarışlarda dereceye girenlere Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen ve Kastamonu Belediyesi Başkanı Tahsin Babaş, ödüllerini verdi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)