Kastamonu'ya Karadeniz'li Vali

Kastamonu Valiliğine İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz'in atandığı öğrenildi.

  • 6638
Kastamonu'ya Karadeniz'li Vali
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, İçişleri Bakanlığı'nca çıkarılacak olan kararnameye kadar vekaleten Kastamonu Valisi olarak görevlendirildi. Karadeniz'in Perşembe günü görevine başlayacağı öğrenildi.

Samsunlu olan Karadeniz'in, Eylül 2014’ten bu yana Gaziosmanpaşa Kaymakamı olarak görev yaptığı bildirildi.

YAŞAR KARADENİZ KİMDİR?

Yaşar Karadeniz, 1965 yılında Samsun'da doğdu. İlk ve Ortaöğretimini Samsun'da yaptı. 1983 yılında Samsun Teknik Lisesi Makine Bölümü'nü bitirdi. Aynı yıl girdiği Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1987 yılında mezun oldu.

1988 yılında Amasya Valiliği'ne Kaymakam Adayı olarak atandı. Bu görevi sırasında bir yıl süreyle İngiltere'de bulundu. Kaymakam Vekilliği stajını Erzincan'ın Tercan İlçesinde yaptı.

1991 yılında Kaymakamlık Kursu'nu bitirerek yeni ilçe olan Yozgat'ın Yenifakılı İlçesi'nin ilk kaymakamı olarak atandı.

24 Ağustos 1991 tarihinde Zehra Yaman (Karadeniz) ile evlendi. Sırasıyla Konya-Taşkent, Hakkari-Çukurca, Ordu-Aybastı, Mardin-Yeşilli, Trabzon-Beşikdüzü ve Çanakkale-Eceabat Kaymakamı, Tekirdağ - Saray, Kaymakamı olarak görev yaptı. 2009'da atandığı Nizip Kaymakamlık görevini sürdürmekte iken 2014 Eylül ayında Gaziosmanpaşa Kaymakamlığına atandı.

2012 yılının Ocak ayında Türk İdareciler Derneği'nin Vali Galip Demirel Sosyal Hizmet Ödülünü kazandı. Günümüze gelinceye kadar, çeşitli kurumlardan çok sayıda takdirname almıştır.