Kastamonu'da kısa dönem erler yemin etti

5'inci Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığında kısa dönem erler için yemin töreni düzenlendi.

  • 1415
Kastamonu'da kısa dönem erler yemin etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’da temel eğitim dönemini tamamlayan 367/1 kısa dönem acemi erler için yemin töreni düzenlendi.

Programda kısa dönem acemi erler yemin etti. Askerlerin yemin etmesinin ardından birliğe ilk katılan asker, kütüğe plaket çaktı. Üstün başarı gösteren askerlere protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi. Törende ayrıca Jandarma Er Egecan İnce, askerler adına konuşarak, yemin etmelerinden ötürü gururlu ve onurlu olduklarını söyledi. Jandarma Er Halil Ceylan ise, ‘Zap Suyu’ şiirini okudu. Şiirin okunması esnasında askerlerin aileleri duygusal anlar yaşadı.

“İçtiğiniz ant, vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamındadır”

5’inci Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı J. Alb. Ergün Cebeci, yemin eden kısa dönem erlere hitap ederek, “Şehitlerimizin emaneti, gazilerimizin vasiyeti, atalarımızın yadigarı olan, hilali uğranı güneşlerin battığı bu vatan sizlerin sarsılmaz omuzlarında daima yükselecek ve bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir. İçtiğiniz bu ant, vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup, dürüstlüğün, emirlere mutlak itaatin simgesi ve aynı zamanda kahraman Türk Jandarmasına mensup bir asker olduğunuzun kabul belgesidir. Yeminizin teminatı şerefiniz, bedeli de gerektiğinde vatan ve cumhuriyet uğrunda canınızı seve seve feda etmenizdir” dedi.

5’inci Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığında gerçekleştirilen yemin törenine Vali Yaşar Karadeniz, Garnizon Komutanı ve Askeralma Bölge Başkanı Per. Alb. Sadettin Yıldız, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile STK temsilcileri, askerler ve aileleri katıldı.