Kastamonu'da öğrencilere 'Sağlığım İçin Ajandası' dağıtıldı

Kastamonu'da Sağlık Bakanlığı'nın 'Sağlığım İçin Projesi' kapsamında öğrencilere ajanda dağıtıldı.

  • 573
Kastamonu'da öğrencilere 'Sağlığım İçin Ajandası' dağıtıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı ve Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Özgür Yılmaz tarafından Vali Aydın Arslan Ortaokulu ziyaret edilerek öğrencilere projenin tanıtımı yapıldı.

Öğrencilerle bir araya gelen Dr. Yazı ve Uzm. Dr. Yılmaz, öğrencilere sağlık okur yazarlığı konusunda bilgiler aktararak okul idarecileri ve öğretmenlerle proje hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Ziyarette, öğrencilere “Sağlığım İçin Ajandası”nın dağıtımı gerçekleştirildi.

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğünün planlamasıyla, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin de desteğiyle 7 ve 8. sınıf öğrencileri olmak üzere 10 bin adet ajandanın dağıtımı yapılacağı bildirildi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın  “Sağlık Bakanlığı olarak sizler için yepyeni, rengârenk bir ajanda hazırladık. Bu ajandaya 'Sağlığım İçin' adını verdik. Çünkü bir not defteri olarak kullanabileceğiniz bu ajanda, sağlığınız için faydalı bilgilerle dopdolu! Sağlığınızı korumak ve hasta olmamak için dikkat etmeniz gerekenler, hastalıkların teşhisinde kullanılan cihazlar, sağlık alanında başarılı çalışmalar yapmış bilim insanları ve tarihimizdeki sağlık kuruluşları… Tüm bunlar ajandanın sayfalarını çevirdikçe birer birer karşınıza çıkacak.” önsözüyle öğrencilere sunulan ajanda da el hijyeni, sağlıklı beslenme, hareketli yaşam gibi önemli konular özenle resmedilerek etkili bir anlatıma dönüştürüldü.