KASYOT Kurulu toplandı

Kastamonulu Şair Yazar ve Ozanlar Topluluğu (KASYOT) kurucu üyeleri sonbahar toplantısında bir araya geldi.

  • 627
KASYOT Kurulu toplandı

Edebiyat alanında önemli gelişmelerin konuşulduğu, yeni bir takım kararların alındığı toplantıya kurucu üyeler, Türkan Kebeci, Mustafa Yaşar Dilsiz, Ahmet Tığlı, Rafettin Ayvacı ve Aşk Yazarı Mustafa Çifci katıldı.

Toplantı da ayrıca Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle birçok etkinlik ve tanıtımların daha etkili olması yönünde fikir birliğine varıldı.

Kurtuluş savaşında Kastamonu'nun, vatanın bağımsızlığı için en çok hizmeti olan ve en çok şehit veren illerin başında geldiğini de hatırlatmakta da fayda olacağı, kültürel anlamda yazılı evrakların ve basının önemi konu edildi.

"Bizler birbirimizin rakibi değiliz"

Kastamonulu Şair Yazar ve Ozanlar Topluluğu (KASYOT) tarafından yapılan açıklamada, "Bizler KASYOT olarak edebiyata hizmeti olan başta Kastamonulu yazar ve şairleri destekleyen, eserleriyle memlekete değer katmış edebiyatçılarımıza desteklerimiz devam edecektir. KASYOT olarak bizler düşüncelerimiz ve duygularımızla birbirimizin rakibi değil, birlikten güç doğar mantığıyla bir araya gelmiş bir grubuz.

Çalışmalarımızın verimli olması için Kastamonu KASYOT Temsilciğini gazeteci yazar Sayın İzzet Sarı üstlenmiştir. İzzet Bey aynı zamanda Kastamonu Gazeteciler Derneği Başkanlığını da yürütmektedir. Bundan sonraki Kastamonu Merkez çalışmalarımız da kurulumuzu temsilen edebiyat faaliyetleri KASYOT adı altında yürütülecektir." denildi.

KASYOT olarak etkinlik düzenlenmeye devam edileceği belirtilerek, "Bizler memleketin yazarını, şairini aynı çatı altında topladık. Bunun için hepimiz çaba gösterdik, bir araya gelmemizin ana sebebi de buydu, bunu da büyük ölçüde başardık. Gelecek etkinliklerde KASYOT olarak yer almaya, etkinlik düzenlemeye devam edeceğiz.

Çalışmalarımızda edebiyat anlamında tarihe izini bırakmış büyüklerimizin eserlerine sahip çıkmak, hem de bugünün yazar şairlerinin tanıtımı esas alınacaktır. Aramızda konusunda uzman kişilerin konuk edileceği organizasyonlar yapılacak, bu şekilde yaşayan değerlerimize değer katmış olacağız.

Kastamonu KASYOT temsilcimiz Sayın İzzet Sarı'ya da çok teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz." ifadeleri kullanıldı.