'Katar, İYİ Parti'ye zarar vermiştir'

Ataşalar, 'Katar, seçim kampanyamız sırasında il yönetim kurulu üyelerimizi istifa ettirerek yönetimi düşürmeye ve belediye başkan aday adaylarımızı engellemeye çalışmıştır.' dedi.

  • 1259
'Katar, İYİ Parti'ye zarar vermiştir'

İYİ Parti Kastamonu önceki dönem İl Başkanı, 28. Dönem 1. Sıra Milletvekili adayı Ahmet Katar dün basın açıklamasında bulunarak, genel merkez ve il teşkilatını istifaya çağırmıştı.

İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı Osman Faruk Ataşalar'dan cevap gecikmedi.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde göreve seçilen belediye başkanlarını, il genel meclisi üyelerini, belediye meclisi üyelerini ve muhtarları tebrik eden ve başarılı çalışmalar dileyen Ataşalar, "Gerek Kastamonu gerekse Türkiye genelinde almış olduğumuz sonuçlar bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Seçmenimizin sandık yoluyla vermiş olduğu mesajı gerek il ve ilçe teşkilatlarımız gerekse genel merkezimiz almıştır. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in de ifade etmiş olduğu üzere bu sonucun muhasebesi yapılıp gereği mutlaka yapılacaktır." dedi.

"KATAR'A SORUYORUM"

"Durumdan fırsat çıkarma gayesi içerisinde bulunan önceki dönem il başkanlarımızdan ve milletvekili adaylarımızdan Ahmet Katar’ın teşkilatlarımız hakkındaki talihsiz açıklamalarına cevap vermemiz gerekmiştir." diyen Ataşalar, "Ahmet Katar söz konusu talihsiz açıklamalarında Meclis'te grubu bulunan, hazine yardımı alan bir partinin Kastamonu’nun tüm ilçelerinde neden aday gösteremediğini sorgulayarak tarafımızı eleştirmiştir. Partimiz iddialı olabileceği ilçelerde aday çıkarma iradesi göstermiş, başka partilerin aksine kağıt üstünde adaylar göstererek milletimizi kandırmak istememiştir. Aynı Ahmet Katar’a buradan tüm merakımla şunu sormak istiyorum. Meclis'te grubu bulunan ve hazine yardımı alan partimizin o dönemki il başkanı olan Sayın Ahmet Katar il başkanlığı sırasında her bir ilçemizin ilçe kongresine giderken Bozkurt ilçe kongresine neden gidememiştir. Yine, merkez ilçe dahil toplamda 20 ilçeyi temsil etmek adına partimizden milletvekili adayı olan Sayın Ahmet Katar neden bir kez bile Bozkurt, Küre ve Hanönü ilçelerimizi ziyaret ederek seçim çalışması yapamamış, bu ilçelerde yaşayan halkımızı ve parti teşkilatımızı yok saymıştır." ifadelerini kullandı.

"KATAR'I SONRADAN ANLADIK"

Ataşalar, "Siyasete giriş amacının sadece milletvekili olmak ve bu makamın sunabileceği imkanlara kavuşmak olduğunu ne yazık ki sonradan anladığımız Ahmet Katar bizleri istişare yapmamak ve siyaseti bilmemekle suçlamaktadır. Ülkenin içinde bulunduğu olumsuz ekonomik koşullarda gitmiş olduğumuz 2023 yılı Mayıs ayı genel seçimlerinde ülkemizin içinde bulunduğu zor ekonomik darboğazdan ve ucube tek adamlık rejiminden kurtulmak için Genel Başkanımız Sayın Akşener’in adeta kapı kapı dolaşıp Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayına oy istediği bir dönemde teşkilatımızın tüm uyarılarına, ikazlarına ve memnuniyetsizliğine rağmen 'Cumhurbaşkanlığında nereye oy verirseniz verin, ama milletvekilliği seçiminde mutlaka bana oy verin' diyerek sadece kendini düşünen Ahmet Katar’ın amacının ne olduğunun takdirini vicdanına güvendiğimiz halkımıza ve tüm parti teşkilatımıza bırakıyorum." diye konuştu.

"YÖNETİM KURULU ÜYELERİMİZİ İSTİFA ETTİRMEYE ÇALIŞMIŞTIR"

İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı Osman Faruk Ataşalar, "Seçim sonuçlarında yaşadığımız ve teşkilatımızın da kabul etmiş olduğu başarısızlığı kendisine zırh yaparak partimize vermiş olduğu ve telafisi seçim sürecinde mümkün olmayan zararı gizlemeye çalışan Sayın Katar’ın bu çabası nafiledir. Seçim süreci öncesi Belediye Başkan adayımız Sayın Kadir Yalçın başta olmak üzere belediye başkan adaylığı için görüştüğümüz tüm isimleri partimizden aday olmaması yönünde telkin eden ve seçim kampanyamız sırasında da il yönetim kurulu üyelerimizi arayıp baskı kurmak suretiyle istifa ettirerek yönetim kurulumuzu düşürmeye çalışan ve bu yönde dedikodu yayan Sayın Katar’ı teşkilatımızın vicdanı hiçbir zaman affetmeyecektir." diye konuştu.