Kayıkçı 'Beklentilere uygun bütçe hazırlamaya çalıştık'

İl Özel İdaresi 2017 yılı bütçesi hakkında konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kayıkçı, yeni bütçenin ilk 2 yılda edindikleri tecrübe ile oluşturmaya çalıştıklarını, saha çalışmaları sonrasında bütçede hangi noktalara hassasiyet göstermeleri gerektiğini daha iyi gördüklerini kaydetti.

  • 765
Kayıkçı 'Beklentilere uygun bütçe hazırlamaya çalıştık'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Özel İdaresi’nin 2017 yılı bütçesi İl Genel Meclisi tarafından kalem kalem oyalanarak kabul edildi. Bütçenin kabul edilmesinin ardından yeni dönemde hizmete odaklanacaklarını ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kayıkçı, bütçenin hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

“VATANDAŞLARIMIZIN BEKLENTİLERİNİ DAHA İYİ ANALİZ EDİYORUZ”
2014 yılında yapılan seçimlerden sonra göreve geldiklerini, İl Genel Meclisi olarak Kasım 2016 itibariyle 3’ncü bütçe çalışmasını gerçekleştirdiklerini belirten İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kayıkçı: “İlk göreve geldiğimiz günden bugüne kadar geçen süreç içerisinde bütçe konusunda belli bir tecrübe kazandık. Vatandaşın arasında olmamız bütçe çalışmalarında bizim önümüzü açtı. Hangi noktalarda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini bu sayede daha iyi gördük. Vatandaşlarımızın beklentilerini daha iyi analiz edebiliyoruz. Masa başında otursak, masa başından bütçe yapsak yapılan bütçenin bir gerçekliği ortaya çıkmazdı. Bizim bir ayağımız arazide. Hem vatandaşlarımızın taleplerini dinliyoruz hem de yapılan yatırımları yerinde inceliyoruz. Bütçede genç nüfusun beklentilerini göz ardı etmedik. Yaşlı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına, beklentilerine çok dikkat ettik.  Bütçemizi oluştururken hem Kastamonu’nun hem de ülkemizin milli ve manevi değerlerine dikkat etmeye çalıştık. Manevi değerlerimizi rencide edecek ya da herhangi bir durum oluşturacak kararlar almadık ve almayacağız” dedi.

“15 TEMMUZ RUHU KASTAMONU’DA TAM OLARAK ANLAŞILAMAMIŞ”
Bütçe görüşmeleri boyunca gerek AK Parti olarak gerekse MHP olarak bir bütün olmaya çalıştıklarının altını çizen Başkan Kayıkçı: “15 Temmuz’dan sonra ortaya çıkan birlik ve beraberlik ruhunu bozmamaya çalıştık. Ancak bu birlik ve beraberlik ruhu son toplantılarda maalesef bozuldu. Bütçe görüşmelerinde il genel meclisi kürsüsünden siyaset yapmak çok hoş bir hareket değildi. Eleştiriler olabilir, eleştirileri kabul ederiz. Görünen o ki 15 Temmuz ruhu Kastamonu’da tam olarak anlaşılamamış. Keşke hafta sonu böyle bir konuşma olmasaydı. Bunun telafisi 2017 yılı bütçesinde olacaktır. Biz yeni dönem bütçesinde maksimum güçle çalışabilirsek, yapılan eleştirilerin telafisinin olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“SORUNLARI ORTAK BİR AKILLA YERİNDE ÇÖZECEĞİZ”
Yapılan eleştirileri kabul ettiklerini söyleyen Kayıkçı: “2016 yılı başında ortaya koyduğumuz hedeflerin altına kaldığımızı kabul ediyoruz. 2016 yılı normal bir yıl değildi. Kamudan özel sektöre kadar hedeflerinde kaymalar meydana geldi. Bu kaymaların temelinde 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimi bulunuyor. Bunun muhasebesi yapıldı. Ama özellikle ortaya koyduğumuz hedefler yönünden 2017 yılından umutluyum. Yol, su ve kanalizasyon hizmetlerinde gözle görünür bir artışın yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın. İnşallah hizmetlere devam edeceğiz. İl Genel Meclisi olarak kanayan yaraları gündeme getirip sorunları ortak bir akılla sorunları yerinde çözeceğiz” açıklamasında bulundu.

Kazım BOLAT