KEAH'ta Parkinson Günü etkinliği

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Dünya Parkinson Günü etkinliği düzenlendi.

  • 1317
KEAH'ta Parkinson Günü etkinliği

Dünya Parkinson Günü etkinlikleri kapsamında, Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı ve Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji kliniği, parkinson hastalığıyla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla hastane binasında eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Hareket hastalıkları konusunda otör hocalardan kabul edilen ve İstinye Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Kliniği hekimlerinden Prof. Dr. Dursun Kırbaş konuşmacı olarak katıldı.

Eğitim ve bilgilendirme toplantısına, Kastamonu İl Salık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Fatih Şerifoğlu, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Hasan Kepiçoğlu, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı İsmail Hakkı Demir, Nöroloji kliniği uzmanları Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özge Özen Gökmuharremoğlu, Nöroloji Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlu Hekimi Dr. Öğr. Üyesi İdris Kocatürk, Uzm. Dr. Oğuzhan Durgan ve parkinson hastalığı tedavisi gören hasta ve yakınları, Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ve çalışanları katıldı.

Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Oğuzhan Durgan, parkinson hastalığı hakkında düzenlenen eğitimin amacı ve programın akışı hakkında açılış konuşması yaptı.

Nöroloji Klinik Şefi Dr. Öğr. Üyesi İdris Kocatürk parkinson hastalığında klinik bulgular, Dr. Öğr. Üyesi Özge Özen Gökmuharremoğlu parkinson hastalığında tedavi süreci, Prof. Dr. Dursun Kırbaş parkinson hastalarında sorunlar ve stigmatizasyon hakkında birer sunum yaptı.

Prof. Dr. Dursun Kırbaş, eğitime katılan uzman hekimler ve Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine, parkinson hastalığının klinik olarak muayenesinin nasıl yapılacağına ve nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair bir hasta ve tıp fakültesi öğrencisiyle uygulamalı sunum yaptı.

Toplantı sonunda, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Hasan Kepiçoğlu, Prof. Dr. Dursun Kırbaş'a plaket takdim etti.