'KSK'nın farkına aldanmayalım!...'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'KSK'nın farkına aldanmayalım!...'

  • 2028
'KSK'nın farkına aldanmayalım!...'

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında Uşakspor'la karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Uşakspor'u 5-1 mağlup etti.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "KSK’nın 5-1 yendiği Uşakspor maçını izlemeyenler, skora göre 'fark atmış' diye mutlu olacaklardır! Bu maçın yorumu gerçekten zor. Skora göre takımı eleştirmek 'haksızlık' gibi görünür! Göklere çıkarmak ise KSK’ya haksızlık olur!

Uşakspor; bu sezon 31 maçta tek galibiyeti olan, toplamda 5 puanlı, düşmesi kesinleşmiş, puan cetvelinin son sırasındaki, BAL ligi gücünde görünen bir takım.

KSK’nın ilk 11’ine baktığımızda, maçın hafife alındığı, önemsenmediği gibi bir kadro kurgusu! Duygusal ve birilerinin parmağı olduğu izlenimi veren kadro!

Okan, Yusuf Türk, Kubilay yedekte. Buna karşın ancak BAL liginde oynayacak Abdulaziz kaptan olarak sahada! (Gol attı diyecekler olabilir gol atmak iyi oyuncu olmak demek değildir.) Hocanın niyetini bilmiyorum, tercihidir ama Yusuf Türk için bir alerjisi olduğu görülüyor!

Bugünkü maçta beceriksizlik, bencillik, kapasitesizlik hepsi bir arada idi!

Beş gol atmış takım en azından 7-8 net gol de kaçırdıysa biraz düşünmek lâzım! Son vuruşlar inanın amatör oyuncuların bile yapmadığı kadar komik. Mazeretiniz olamaz!.. Siz profesyonel futbolcusunuz. İşiniz bu!

Bu oyunla ve beceriksizlikle AMED maçını alamazsınız! Testi kırılmadan uyarı görevimi yapıyorum! Sonrasında 'keşke şöyle yapsaydık' demeden şimdi yapın ne yapacaksınız diyedir uyarım sayın hocam!

Haftalardır ite, kaka alınan galibiyetlere rağmen eksik gördüklerimizi yazdık çizdik ama ne yazık ki 'ÇARE' üretilmediği görülüyor.

Şampiyonluğun kapısına bu kadar yaklaşmışken, küçücük bir hataya ve duygusallığa asla yer verilmemelidir.

Penaltıya neden olan İsmail Güven, tamamen amatörce hareketle penaltıya neden oldu. Adeta hakimiyetindeki topu yapması gerekeni yapmadığı için. Önemli maçlarda bu hatayı takım kaldıramaz.

Ağır ve veteranlar takımı gibi oyun ile rakibe baskı kuramıyoruz. Pazar günkü Derince deplasmanından sonra sahamızda, 'OLMAK VEYA OLMAMAK' maçı olan AMED’i ağırlayacağız. Buradan şimdiden uyarımı yapmayı bir Kastamonu’lu olarak görev biliyorum. GMGKSK'nın sosyal medyadakı (instagram) sayfasına AMED tarafları da yorum yazmakta. Bizden veya onlardan nahoş ifadeler kullanılmakta.

Lütfen, bu bir futbol maçıdır, Diyarbakır’da bize gösterdikleri ev sahipliğine, misafirperverliklerine güzel şekilde karşılık verelim. Tahriklere kapılmayalım. Bu konuda Cengiz Aygün başkanın her zaman söylediği 'spor dostluktur' açıklamasını da kamuoyuna maçtan önce yapmasında fayda vardır. Ne olursa olsun, iki taraf için de TANSİYOUNU YÜKSEK bir maç kategorisindedir!

Hakemi de bu maçın önemine binaen Merkez Hakem Kurulu değerlendirecektir diye düşünüyorum.

Nefes kesen yarışmada dilerim galibiyet serimizi bozmadan mutlu sona ulaşırız.