KÜ'de Akademik Yıl Açılışı

Kastamonu Üniversitesi'nin 9. Akademik yılı düzenlenen törenle açıldı.

  • 358
KÜ'de Akademik Yıl Açılışı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Üniversitesi, 3 Mart Konferans Salonu’nda 2015-2016 Akademik yıl açılış töreninde konuşan Vali Şehmus Günaydın, ülke olarak çok genç bir nüfusa sahip olduklarını belirterek, “Bu genç nüfusumuzun iyi yetişmesi, ülke refahına iyi katkı sağlayabilmesi için iyi bir eğitimden geçmeleri büyük önem arz ediyor. Üniversitelerimizde gençlerimizin yetişmesi için kaliteli eğitim ortamı oluşturma konusunda Kastamonu Üniversitemizin çok ciddi çalışmalar yaptığını ve önemli ilerlemeler kaydettiğini gördüm” dedi.

Kastamonu Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilerin ülkenin değişik vilayetlerinden Kastamonu’ya geldiğini söyleyen Vali Günaydın, “Artık sizlerde bir Kastamonulu oldunuz. Şehir olarak bizler her zaman yanınızda olacağız. Barınma konusunda son 2 yıldır çok önemli çalışmalar içersindeydik. Yol konak tesislerini de açarak hiçbir öğrencimizin mağdur olmaması için gerekli çalışmaları yaptık. Bu sene de aynı şekilde ilave yurtlarımız açılıncaya kadar, bütün öğrencilerimizin kamu misafirhanelerinde uygun bir ücretle kalmaları yönünde talimatımızı yeniledik. Kampus içersinde bulunan 2 bin 100 kişilik yurdun kapasitesinin 1 ay içerisinde yapılan çalışmalar sonucunda 2 bin 750’ye çıkartılacak. Aynı zamanda 900 kişilik bir öğrenci yurdumuzu da en kısa sürede öğrencilerimizin hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

“7 BİN ÖĞRENCİDEN, 25 BİN ÖĞRENCİYE KADAR ÇIKTIK”

Kastamonu Üniversitesi’nin 2006 yılında açıldığını ve mevcut meslek yüksekokulları ile eğitim fakültesinin altyapısı üzerine kurulduğunu ifade eden AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik de, Kastamonu Üniversitesi’nin 2006 yılından, 2011 yılına kadar ciddi bir ilerleme sağlayamadığını belirterek şöyle konuştu: “5-7 binlerde olan öğrenci sağımız o dönemlerde maalesef sabit kaldı. Bunun sebeplerine girmek istemiyorum. 2011 yılından bugüne öğrenci sayımız 3,5 katına çıktı. Yani 7 binlerden bugün 25 binli rakamları telaffuz eder hale geldik. Bu sayısı daha fazla artış göstermeye devam edecektir. Biz de üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız.”

“KASTAMONU’DA 25 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR”

Kayıt süresinin devam ettiğini ve şu ana kadar Kastamonu Üniversitesi'nde bu yılki öğrencilerle birlikte toplam öğrenci sayılarının 25 bin olduğunu ifade eden Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ise, “Kastamonu Üniversitesi her ne kadar 2006 yılında kurulmuş olsa da biz, üniversitemizin temellerini 1885 yılına kadar götürüyoruz. 1885 tarihi Anadolu’nun ilk lisesinin Kastamonu’da açıldığı yıldır. Kastamonu her dönemde eğitim faaliyetlerine önem verilen bir yer olmuştur. Kastamonu’nun tarihteki bu vazifesini bugün Kastamonu Üniversitesi üstlenmiş durumdadır” şeklinde konuştu.

Kastamonu Üniversitesi’nin kurulduğu tarihten itibaren 3 yılda çok fazla yol kat ettiğini aktaran Rektör Aydın, “Bugün geldiğimiz noktayı değerlendirecek olursak, şuan üniversitemiz 11 fakülte, 3 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu (13 birim), 2 enstitü, 18 araştırma ve uygulama merkezi ile eğitim-öğretime devam etmektedir. Veterinerlik fakültesi, Hukuk fakültesi, Sağlık Bilimleri fakültesi kurulması için Bakanlar Kurulu kararı bekleniyor. İnşallah önümüzdeki akademik yılda da bu fakülte ve yüksekokullara talebe almaya başlarız” dedi.

KÜ’DE İLK DERSİ ESKİ KASTAMONU VALİSİ ENİS YETER VERDİ

“Kültürel Değerlerin Korunmasında Kastamonu’ konulu sunum yapan Kastamonu’nun eski Valisi Enis Yeter, Kastamonu Valiliği görevinden ayrıldıktan sonra tekrar Kastamonu’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Kastamonu’nun tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla ve güzellikleriyle Dünya’da nadir yerlerden biri olduğuna inandığını söyleyen Enis Yeter, şöyle konuştu: “Bu bakımdan hepimize aslında görev düşüyor. Hepimizin bunu benimsemesi ve bunla ilgili çalışmalarda bir heyecan duyması gerekiyor. İnsanın öncelikle kentini sevmesi ve kentine yönelik bu gibi çalışmalar yapması çok önemli. Amerikalı bir yazar, kültürel değerler 21. yüzyıl, kültürel değerlerin 100. yılı olacaktır, eğer bir kent kültürel değerlere sahipse zenginlik açısından o kentin önü açıktır. Türkiye’de bunun gibi birçok kent var diyor. İşte Kastamonu bunların başında geliyor. Ben şahsen, o günkü heyecanı bugünde hissediyorum ve her zaman Kastamonu’nun emrinde ve hizmetinde olduğumu ifade etmek istiyorum”
Eski Kastamonu Valisi Enis Yeter tarafından verilen ilk dersin ardından Rektör Aydın, katılanlara çeşitli hediyeler verdi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)