'Kupada zorlandık'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'Kupada zorlandık.'

  • 1827
'Kupada zorlandık'

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Türkiye Ziraat Kupası maçında sahasında Sebat Gençlik Spor'la karşı karşıya geldi.

Gazi Stadyumunda oynanan karşılaşmada GMG Kastamonuspor, Sebat Gençlik Spor'u 2-1 mağlup etti.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Türkiye kupası futbol maçlarının ikinci turunda GMG Kastamonuspor’da dahil oldu. Rakibimiz 3. Lig de mücadele eden Sebat Gençlik Spor futbol takımıydı.

'Çantada keklik' bir maç görülüyordu ama 120 dakikalık maç olunca öyle olmadığını tahmin edersiniz. Maçın henüz 10. dakikasında golü kazandık. Abdulaziz’in frikik ortasına şık bir kafa vuran 6 nolu oyuncumuz Ramazan Keskin golümüzü kaydetti.

Sonrası gidişatta anlaşılacağı gibi 'al gülüm ver gülüm' havasında geçti ta ki 60. dakikaya kadar.

Bu dakikadan sonra sürekli Sebat Gençlik ataklarını izledik, biz ise yetersiz ataklarla gol atmaya çalıştıysak da, ofsayta düşme yarışındaki oyuncularımız yüzünden etkili olamadık.

Rakip ataklarının meyvesini 74. dakikada haklı penaltı kazanarak, 10 numaralı Emir Uzun’un ayağından gole kavuştu. İkinci yarı gerçekten bir varlık gösteremedik. Hoca da son kozlarını oynayarak as oyuncuları sahaya sürmeye devam etti. Buna rağmen normal süre 1-1 berabere bitince işkence gibi uzatma dakikaları başladı.

Uzatmalarda işin ciddiyetini anladık, daha baskılı oynadık. Nihayet 103. dakikada sonradan oyuna giren 15 numaralı oyuncumuz Oğuz Yılmaz’ın ayağından galibiyet golünü kazandık da tur atladık.

Buradan çıkaracağımız dersler var. Rakibi asla hafife almamak gerek. Hocanın yedek ağırlıklı oyunculara şans vermesi doğru. Onlar da yeteri kadar başarı gösterdi diyemem!

Türkiye’de futbol kamuoyunda dikkatleri çekmeye başlamış, puan cetvelinde 2. sırada, hiç yenilmemiş bir GMG Kastamonuspor bu gün az daha elenecekti.

Maçı izlemeyen, skor üzerinden değerlendiren herkes Kastamonspor’da fosmuş diyecekti. Üçüncü lig takımına elenmemiz aleyhte gündem olacaktı!

Ders alalım oyundan ve neticeden."