Küre'de halk günü buluşma toplantısı yapıldı

Küre Kaymakamlığı Şubat ayı Halk Günü Toplantılarının ikincisi Avşarimam köyünde yapıldı.

  • 1039
Küre'de halk günü buluşma toplantısı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

17 Şubat 2017 Cuma günü saat 14:00'de köy konağında yapılan toplantıya Avşarimam ve Avşargüney köylerinden vatandaşlar katıldılar. Köyde yapılmasına ve hava şartlarının zor olmasına rağmen katılımın yüksek olduğu toplantı Kaymakam Abdulkadir Çelik başkanlığında Yazı İşleri Müdürü Said Yıldırım, Özel İdare Müdürü İsmail Güven, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Dosyal İnceleme Görevlisi Okan Gündüz, Jandarma Komutanı Mesud Yıldız, İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hüsnü Top, her iki Köyün muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Abdulkadir Çelik, toplantı açılışında; bu toplantıların her ay farklı yerlerde yapılacağını ve böylece halkımızın sorun ve taleplerini yerinde tespit ederek çözüme kavuşturmaya çalışılacağını belirtti. Köylerin yol, su, altyapı ve benzeri taleplerini muhtarlarımız vasıtasıyle Kaymakamlığa iletmeleri gerektiğini, bu taleplerin öncelik ve aciliyet durumuna göre sırasıyla programa alınarak çözüleceğini söyledi.

Vatandaşlara güvenlik, birlik-beraberlik ve eğitim konularında da hitap eden Kaymakam Çelik, köylere gelen yabancı şahısların takip edilmesini, şüpheli olanlarının ise güvenlik güçlerine bildirilmesini istedi. Çocukların ve gençlerin eğitimleri ile ailelerin yakından ilgilenmeleri gerektiğini, eğitimin ailede başladığını ve en önemli eğitim aşamasının da ailenin çocuklarıyla ilgilenip, takip etmeleri ile verilmiş olacağını vurguladı. Ayrıca köylerden yardıma muhtaç durumda olan vatandaşların da Kaymakamlığa bildirilerek başvurmalarının sağlanmasına yardımcı olunması istendi.

Jandarma Komutanı tarafından da güvenlik tedbirleri ve dolandırıcılık, hırsızlık ile av yasakları konularında gerekli hatırlatmalar yapıldı.

Vatandaşların da talep ve düşünceleri alınarak toplantı sona erdi.