Mahkemede Abisiyle Barışan Kardeş Tahliye Edildi

Mahkeme heyeti, abisiyle barışan kardeşi tahliye etti.

  • 589
Mahkemede Abisiyle Barışan Kardeş Tahliye Edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Kastamonu’da, çıkan tartışma sonrası abisini bıçaklayarak yaralayan kardeş, tutuklu yargılandığı mahkemede abisiyle kucaklaşarak barıştı. Mahkeme heyeti, abisiyle barışan kardeşi tahliye etti.

Olay, bu yılın Nisan ayında yaşandı. İddialara göre, ailesiyle birlikte pikniğe giden Alaattin Ayrancı (48), piknik dönüşü yaklaşık 3 yıldır görmediği ve hasta olduğunu öğrendiği annesinin yanına da uğradı. Bir süre sonra abisi Abdullah Ayrancı (53) da eve gelerek, 3 yıldır annesini görmeye gelmeyen kardeşine tepki gösterdi. Abi Ayrancı ile kardeşi arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine Abdullah Ayrancı, kardeşi Alaattin Ayrancı’ya tokat atarak dışarı çıktı. Bu esnada küfürler ederek bağırmaya başlayan Alaattin Ayrancı’nın üzerine tekrar yürümek isteyen Abdullah Ayrancı, kardeşinin yanında bulundurduğu çakıyı çıkartıp rastgele sallaması üzerine yaralandı.

Olay sonrası Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılan Alaattin Ayrancı, tutuklu yargılandığı mahkemede olaydan dolayı pişman olduğunu söyleyerek, abisinden özür diledi. Abi Abdullah Ayrancı da kardeşini kucaklayarak affettiğini ve şikayetçi olmadığını söyledi. Bunun üzerine mahkeme heyeti, mahkeme salonunda barışan tutuklu sanık Alaattin Ayrancı’yı tahliye etti.

Dosyadaki diğer eksikliklerin giderilmesi için dava, 9 Eylül 2015 tarihine ertelendi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)