'Maruz kaldığım davranış, tespitlerimi doğruladı'

CHP İl Yönetim Kurulu üyesi Serkan Karayılan, partisinin il kongresinde konuştu. Karayılan, 'Maruz kaldığım davranış tespitlerimin ne kadar doğru olduğunu ortaya koydu.' dedi.

  • 1243
'Maruz kaldığım davranış, tespitlerimi doğruladı'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu 38. İl Kongresi, Kastamonu Belediyesi Konferans Salonu'nda yapıldı.

CHP İl Yönetim Kurulu üyesi Serkan Karayılan, partisinin il kongresinde konuştu.

2 yıl boyunca Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve Kastamonu'ya CHP İl Yönetim Kurulu üyesi olarak hizmet etmenin gururu ve mutluluğu içerisinde olduğunu belirten Serkan Karayılan, "Bu iki yıllık sürecin büyük bir kısmında il yönetimi olarak uyumlu çalışmalar yürüttük. Özellikle Kuzeykent'te belediye tarafından satışı yapılmak istenen alana karşı duruşun ön cephelerinde mücadele etmek ve memleketimizin yararına birçok etkinliğin içinde yer almak da benim için son derece gurur vericidir." dedi.

Görev sürecinin son 6 aylık diliminde mevcut yönetimle fikir ayrılıkları yaşadığına dikkat çeken Karayılan, "Bugün kongremiz var ama ne kadar heyecanlıyız? Bugün parti içi demokrasimizin tecelli edeceği gün. Bugün bizim bayramımız ama Cumhuriyet Halk Partisi'nin kongre yerleri konferans salonları değil spor salonları olmalıdır. Oyumuz arttı, üyelerimiz de arttı neden bu konferans salonundan çıkacak vizyonu ortaya koyamıyoruz? CHP İl Kongreleri akşam belli bir saate sıkıştırılan değil, gün boyu şölen havasında olanıdır. Burada çok değerli, partimize emek veren büyüklerimiz, kardeşlerimiz var. Bu durum beni ziyadesiyle memnun ediyor. Fakat önceki dönem il başkanları, ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri neredeler? Onların yeri ötekileştirme safları değil, gönül tahtımızın üstüdür." diye konuştu.

"Kastamonu sadece merkezden mi ibaret?"

Karayılan, "Kastamonu'da örgütlü bir çalışmayla ciddi oyumuz arttı. Bu hangi CHP'linin göğsünü kabartmaz? Fakat Kastamonu sadece merkezden mi ibarettir? Bu oy sadece merkezde mi arttı, bu başarıda ilçelerimizin hiç mi katkısı yok? İlçelere seçimlerde gönderilen 2’şer bin liradan utanmıyor musunuz? 2'şer bin lira ile ilçelerimizin nasıl bir çalışma yapmasını bekliyorsunuz, yanı sıra hani ilçeden kurultay delegesi adayımız? Belediye başkanlarımız neden yok sayılıyor ki her biri de ilçelerinde çok başarılı belediye başkanlarımız. Neden kurultay delegesi değiller?" diye konuştu.

"Basında yer alan haberlere değinmek dahi istemiyorum." diyen Karayılan, "Onların da kamuoyunda açık, şeffaf ve doyurucu bir şekilde açıklanması gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Benim bir hayalim var"

CHP İl Yönetim Kurulu üyesi Serkan Karayılan şöyle devam etti:

"Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilham alarak… Kimsenin ötekileştirilmediği, ayrıştırılmadığı, parti içi muhalif diyerek düşmanlaştırılmadığı, merkeziyle ve 19 ilçesiyle, genciyle yaşlısıyla, tek yumruk olan ve yerel seçimlerde yerel iktidara yürüyen bir Cumhuriyet Halk Partisi hayalim var… Yarın için bugünden, elbet bir gün gerçekleşeceğine olan tüm inancımla… Zaferin içinde kaybetmemesini umduğum yeni yönetim kuruluna şimdiden başarılar diliyorum. Tüm partililerimi seviyorum."