Maşalacı'dan Öğretmenler İçin Açıklama

MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, öğretmenlerin ek göstergelerini 3 bin 600 TL'ye çıkarılacağını belirtti.

  • 388
Maşalacı'dan Öğretmenler İçin Açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et


MHP KASTAMONU İL BAŞKANI HACI İBRAHİM MAŞALACI; “ÖĞRETMENLERİN EK GÖSTERGELERİ 3 BİN 600 TL’YE ÇIKARILACAK”

Maşalacı, açıklamasında hükumetin rotasyon uygulamasına tepki gösterdi. Öğretmenlerin rotasyon uygulamasıyla mağdur olacağını söyleyen Maşalacı, "Başöğretmen Atatürk: “Öğretmenler toplumun en fedakâr ve saygıdeğer unsurlarıdır” diyerek öğretmenlerimizin toplumumuz için ne kadar önemli olduklarını açıklamıştı. Ama AK Parti, 13 yıldır uyguladığı eğitim politikalarıyla eğitimi yaz- boz tahtasına çevirmiş, öğretmenlerimizi canından bezdirmiş, onları açlığa mahkûm etmiş, idareci atamalarında yandaşları kayırarak, kendilerinden olmayanları cezalandırmış; hizmete, liyakate göre değil, kendi sendikalarının isteklerine göre haksız atamalar yapmıştır. AK Parti, şimdi de öğretmenleri mağdur edecek rotasyon uygulamasını başlatmıştır. Sanki öğretmenlerimize çok büyük maddi imkânlar sağlamışlar gibi onların yıllarca çaba sarf edip kurdukları düzeni bozacak, sıkıntılara sebep olacak, eşleri birbirlerinden ayırıp aile bütünlüğünü bozacak rotasyon uygulaması, önümüzdeki günlerde büyük problemlere yol açacaktır" dedi.

MHP'nin 7 Haziran genel seçimlerinde iktidar olması halinde güçlü bir destek mekanizması geliştireceklerini belirten Maşalacı, "Türk-İş, Mayıs 2015’de yapılan son araştırmaya göre 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını (açlık sınırı) 1,349 TL olarak; giyim, konut, ulaşım, eğitim ve benzeri ihtiyaçlar için ise yapılması gereken zorunlu harcamaların tutarını ise ( yoksulluk sınırı) 4,394 TL. olarak açıkladı. Bu açıklama da bize göstermektedir ki AKP’nin öğretmenlerimize verdiği maaş, yoksulluk sınırının altındadır. Kiraların 1000 lirayı bulduğu ilimizde öğretmenlerimiz geçinebilmek için ikinci bir iş yapmak zorunda kalmaktadırlar. AK Parti, 13 yıldır uyguladığı istikrarsız uygulamalarla millî eğitimi çıkmaza sokmuş, sürekli değişen ve hiç biri başarılı olmayan kararlarla öğretmenlerimize ve milletimize büyük hayal kırıklığı yaşatmıştır. 13 yıldır millî eğitimizde yapılan tahribatın giderilmesi için ülkenin MHP’ye ihtiyacı vardır. Eğer 7 Haziranda sandığa gidip yetkiyi bize verirseniz yapılan tahribatı giderecek ve gerekli onarımı yapacağız.

Öğretmenlerimizin ek göstergelerini 3600’a çıkartacağız. Ek ders ücretleri ile öğretim tazminatlarını yükselteceğiz. Eğitim hazırlık ödeneğini artırarak eğitim kurumlarında çalışan tüm personele de ödeyeceğiz. Eğitime katkı amacıyla her çocuk için ailesi tarafından yapılacak katkının yüzde ellisine kadar oranda devletin katkıda bulunmasıyla bir “eğitim destek hesabı“ kuracağız. Bu hesapta biriken miktarın özellikle yükseköğretim aşamasında kullanılmasını öngören güçlü bir destek mekanizması geliştireceğiz" diye konuştu.

Maşalacı, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:
"Sizler, toplumun önderleri olarak 7 Haziran’da sandığa giderek çocuklarımızın geleceğini çalan bu iktidara “ artık yeter” deyin ve geleceğe bizimle yürüyün… Bozulan, tahrip edilen eğitimimizin Atatürk İlke ve İnkılâpları ve milletimizin millî değerleri dikkate alınarak yeniden düzenlenmesi ve maddi yönden lâyık olduğunuz refah seviyesine ulaşabilmeniz için MHP’ye güvenin ve destek olun. Değerli Öğretmenlerimiz, sizler ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımızı yetiştirmek gibi büyük bir sorumluluğu üstlenmiş insanlarsınız. Üstlendiğiniz bu sorumluluğun idraki içinde olduğunuzdan eminiz. Sizlere güveniyoruz. Gelin 7 Haziran’da ülkenin geleceğine birlikte sahip çıkalım ve geleceğe birlikte yürüyelim."

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)