MHP, İktidar İçin Yürüyüş Düzenleyecek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı basın açıklamasında bulundu.

  • 590
MHP, İktidar İçin Yürüyüş Düzenleyecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı; 1 Kasım 2015  Milletvekili Seçimi için sandığa giderek oy kullanacağız. Bugüne kadar sizlere basın açıklamalarımızla Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçim beyannamesinde  neler vaat ettiğiyle ilgili hususları aktarmaya çalıştım. Bugün ise sizlere yereldeki problemlerimiz ve bu problemlere AKP’nin yaklaşımını vereceğim.

Kastamonu, kamu yatırımları sıralamasında 2007 yılında 26. sırada iken 2014 yılında 64. sıraya geriledi. İşte bu gösterge AKP hükümetlerinin Kastamonu’ya bakışını gösteren en çarpıcı örnektir.

Gökırmak- Obrucak barajı için gereken ödenek toplam tutarı 280 milyon 528 bin TL 2015 yatırım ödeneği ise 7 milyon TL’dir. Bu ödenekle baraj ancak 38 yılda bitirilebilir.

AKP tarafından 2011’de bitirileceği  ifade edilen Devrekâni- Kulaksızlar Barajı bitirilememiş ve bitirme için verilen süre 2016’ya uzatılmıştır.

Kırık Barajı için 2015 kamu yatırımlarında ödenek ayrılmamıştır.

2014 Seçimlerinde 2015 yılında bitirileceği sözü verilen Obrucak,  Andıraz ve Kulaksızlar barajlarının bitirme tarihleri 2019 olarak güncellenmiştir.

Kastamonu’nun en büyük problemi sağlıktadır .Kastamonulu hemşerilerimiz sağlık problemleri için çareyi çevre illerde arar hale getirilmiştir. Devlet Hastanemizin ihtiyaca cevap vermemesi üzerine ihale edilip inşaatına başlanan yeni devlet hastanesinin bitirilmesi için gerekli tutar 114 milyon 234 TL ,  2015  ödeneği ise 2 milyon 500 bin TL’dir. Hacettepe Üniversitesi Kastamonu Tıp Fakültesi’nden Kastamonu Üniversitesine devredilen ve artık çürümeye terkedilen yatırıma 2 bin lira gibi komik bir ödenek ayrılmıştır. AKP bu projeye destek olmamaktadır. Kastamonu Üniversitesi’nin kendisine ayrılan ödeneklerden  bu yatırımı bitirecek yeterli payı ayırması ise düşünülemez. Belediye seçimleri öncesi meydanlarda Uğurlu Hastanesi’nin bitmiş binasının hizmete açılacağı sözünü verenler çalışanların ve Kastamonuluların umutlarıyla oynamışlar ve bu modern tesis kaderine terkedilmiştir.

Kastamonu İçme Suyu Projesi’nin maliyet projesi 93 milyon 840 bin TL , 2015 ödeneği ise sadece 100 bin TL’dir.

Kastamonu için 2015 yılında ayrılan toplam kamu yatırım ödeneği  127 milyon 886 bin TL’dir.

2003- 2015 yıllarında 13 yılda Kastamonu için ayrılan toplam ödenek 1 milyar 164 milyon 354 bin TL’dir. Kaçak sarayın maliyeti ise resmi rakamlarla 1 milyar 370 milyon TL , Mimarlar Odası’nın görüşüne göre ise maliyet 5 milyar dolardır.

Şehrimizin sağlıktan sonraki diğer önemli problemi ise karayollarımızdır. İlimize gelen misafirlerimiz niçin yollarınız bu kadar kötü diye sormaktadır. Bir türlü bitmek bilmeyen yol çalışmaları hemşerilerimizi canından bezdirmiştir.  10 kilometrelik doğu çevre yolunu 10 yıldır bitirip hizmete açamayan bu beceriksiz iktidara daha ne kadar katlanacağız. Şehirlerarası otobüs terminali önündeki yola bir yıl üst geçit yapıp ikinci yıl yıkan bu iş bilmezlere hemşerilerimiz herhalde” yeter artık” diyeceklerdir.

Bir hemşerimiz sanal alemde AKP milletvekili adayı Hakkı Köylü’ye şu soruları yöneltmiş:

“AKP’li bakanların yolsuzluk dosyalarını aklarken vicdanınız sızlamadı mı?
Bazı ilçelerdeki adliyeler kapanırken siz ne yapıyordunuz?
Milletvekilliğiniz süresince kaç köyümüzü ziyaret ettiniz?
Köy yollarımızın durumundan haberiniz var mı?
Çözüm sürecini hâlâ destekliyor musunuz?
Eğer milletvekili seçilirseniz Kastamonu’ya zaman zaman gelip yine Öğretmenevi’nde mi kalacaksınız?
Bu seçimlerde oyunuzu nerede kullanacaksınız?”

Bu sorulara Sayın Köylü ne cevap verdi bilmiyoruz. Ama bu cevabı bütün Kastamonu merakla beklemektedir. Eminim ki 7 Haziran’da  milletvekili  seçilen  Sayın Mustafa Gülşen’i 1 Kasım seçimlerinde aday yapmayıp, onun yerine yolsuzlukları aklama hizmetinden dolayı Hakkı Köylü’yü koyan zihniyete  Kastamonu merkez ve Taşköprülü AKP seçmeni, yine Kastamonu’nun en büyük ilçesi Tosya’yı defterden silen ve adayını listeye bile almayanlara herhalde Tosyalı AKP seçmeni gerekli tepkiyi gösterecektir.

İlimize yeterli hizmeti vermeyen ve sizleri mağdur eden; ülkeyi ekonomide ve terör konusunda  çıkmaza sokan, ülkeyi bölünmenin eşiğine getiren, gazeteleri ve televizyonları zorla  işgal edip el koyan, gazetecileri dövdürerek korku imparatorluğu kuran , 17-25  Aralık yolsuzluk ve rüşvetçilerini koruyan  AKP’ye artık “ dur” deme zamanı gelmiştir. Lütfen 1 Kasım’da sandığa giderek  AKP’’ye  dersini verin. Ülkenin geleceği için MHP’nin üç hilâlli bayrağı altında buluşalım ve mühürü üç hilâlin altına basalım.

1 Kasım 2015 Milletvekili seçimlerinin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.

Bu vesileyle , tüm Kastamonu Halkımızı 31 Ekim Cumartesi günü Saat:16:00’da Elçibey Bey Parkı’nın yanındaki Yürüyüş Yolundan başlayarak, Cumhuriyet Meydanı’na kadar yapacağımız iktidar yürüyüşümüze davet ediyorum.