MHP'li Maşalacı "Çözüm İçin MHP"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı basın açıklamasında bulundu.

  • 311
MHP'li Maşalacı "Çözüm İçin MHP"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkemizin ekonomik sorunları gün geçtikçe ağırlaşmaktadır. Yatırım, üretim ve ihracat sürekli zayıflatmakta, işsizlik artmaktadır. Üretimin zayıf olduğu bir ekonomide vatandaşın geliri azalmakta, tasarruflar artırılamamakta, finansman sıkıntısı çekilmektedir. Bu gelişmeler ekonominin kırılganlığını artırmakta, risk primini yükseltmektedir. Artan döviz kuru ve faiz nedeniyle hanelerin ve firmaların borçları sürekli artmaktadır. Bu olumsuzluklar diğer taraftan da kamu gelirlerini azaltarak ve kamu harcamalarını artırarak, kamu bütçe dengelerini bozmaktadır.

7 Haziran seçimleri sonrasında artan terör olayları ve siyasi vesayetin etkisiyle koalisyon hükümetinin kurulamaması siyasi belirsizliğin artmasına sebep olmuştur. Bu sebeple ekonomi daha da olumsuz etkilenmiş, kurlar ve faiz artmış, üretim iyice zayıflamış, ihracattaki negatif seyir derinleşmiş, işsiz sayısı 5 milyona ulaşmış, özellikle üniversite mezunu diplomalı işsizler büyük problemlere sebep olmaya başlamıştır. İnsanlar, özellikle seçim önceleri İŞKUR kanalıyla geçici istidamla adeta kandırılmakta, altı ay veya dokuz ay sonra tekrar işsizliğe mahkûm edilmektedirler.

1 Kasım 2015’de yetkiyi Milliyetçi Hareket Partisine verdiğiniz taktirde “İşsizlik ve yoksullukla mücadele” konusunda  şu hususlar acilen ele alınacak ve çözümlenecektir:
Kendi işini kurmak isteyen üniversite ve mesleki eğitim mezunu gençler desteklenecektir.
İstihdam üzerindeki vergi, sigorta ve diğer yükümlülükler azaltılacaktır.
Askerliğini yapan gençlere yarısı hibe olmak üzere 50 bin liraya kadar girişimcilik kredisi verilecektir.
Mesleki eğitimini veya yüksek öğrenimini tamamlayan gençlerimizin beklemeden işe girmeleri sağlanacaktır.
Vergi tabana yayılacak, yoksul kesimin vergi yükü hafifletilecektir. Uygulanacak transfer politikalarıyla yoksul ve yoksullaşma riski taşıyan kesimin millî gelirden daha fazla pay alması sağlanacaktır.
Zorunlu eğitimin ve temel sağlık hizmetlerinin gerektirdiği harcamaların aile bütçesine yük oluşturmasına son verilecektir.
Ailelerin aldıkları sosyal yardımlar aynen devam edecektir.
Her ailenin en az bir ferdine iş imkânı sağlanacak, iş sağlanana kadar asgari ücretin yarısı kadar yaklaşık 700 lira “ Aile Desteği” verilecektir.
65 yaş aylığı, 300 liraya yükseltilecektir.
Yaşlısına bakmakla yükümlü olan muhtaç durumdaki ailelere  yaşlısını koruyup kollaması için “ Sosyal Bakım Yardımı” verilecektir.
Evi olmayan muhtaç ailelere sosyal konut sağlanacak, konut sağlanamadığı süre için 250 lira kira yardımında bulunulacaktır.
İlköğretim ve ortaöğretimdeki çocukların annelerine yapılan “ Şartlı Eğitim Yardımı” en düşük 50 lira olacak şekilde artırılacaktır.
Altı yaş altı bebek ve çocuklar ile hamile veya lohusa annelere “ Şartlı Sağlık Yardımı” artırılacaktır.
200 kwh. elektrik tüketen ve ödeme gücü olmayan hanelere makbuzunu ibraz etmeleri halinde yüzde75 oranda geri ödeme yapılacaktır.
Muhtaç durumdaki engelli vatandaşlardan; 18 yaşını dolduran ve başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek düzeydeki engelli olanların aylıkları 600 liraya, diğer engelli aylığı 18 yaş engelli yakını aylığı 400 liraya yükseltilecektir.
Muhtaç durumdaki ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılamaları için “ HİLÂLKART”  verilecektir. Çeşitli adlar altında yapılması öngörülen sosyal  destek tutarı bu karta yüklenecektir. Bu kartlar, küçük esnafın desteklenmesi amacıyla sadece ikâmet edilen yerdeki esnaftan yapılacak alışverişte  geçerli olacaktır.

Siyasi vesayetin her alana hükmetmesinden kaygı duyanları; siyasetin ahlakî ilkelerden uzaklaştırılmasından ve seviyesizleştirilmesinden  rahatsız olanları; namusuyla çalışan, helâl lokma için ter döken ve bunun sonucunda emeğinin karşılığını görmek isteyenleri; vatan ve millet sevgisiyle Türkiye’nin nurlu geleceği ortak paydasında aynı duyguları, hassasiyetleri ve endişeleri paylaşanları 1 Kasım 2015 Milletvekili Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin üç hilâlli bayrağı altında toplanmaya davet ediyorum.

Huzurlu ve güvenli gelecek için Milliyetçi Hareket Partisi.