Milli Eğitim'den merkeze 4 yeni okul projesi!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda Türkiye'de iki zamanlı eğitim sisteminden tek zamanlı eğitim sistemine geçilmesinin ardından çalışmalarına hız veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü okullarda yaşanan sıkışıklıkları gidermek için düğmeye bastı. Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu Temmuz ayı içerisinde şehir merkezinde 4 yeni okul binasının temelinin atılacağını söyledi.

  • 1949
Milli Eğitim'den merkeze 4 yeni okul projesi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan ‘Orta Vadeli Program’ çerçevesinde 2019 yılının sonuna kadar Türkiye’de ikili eğitimden tam gün eğitime geçileceğinin açıklanmasının ardından harekete geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğü hem il merkezinde hem de ilçelerdeki okul ve derslik açıklarını mercek altına aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda planlama çalışmalarını tamamlayan, okul ve derslik açıklarını tespit ederek gerekli adımları atan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni dönemde Kastamonu’yu eğitim şantiyesine çevirecek. Yeni okul yapımı için uygun arsa problemini Kastamonu Belediyesi’nin desteği ile çözen İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni okulların yapımı için ihale süreçlerini başlattığını duyurdu.

İkili eğitim sisteminden tam gün eğitim sistemine geçişte Kastamonu’da hiçbir sıkıntı yaşanmadığını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, il merkezinde yapılması planlanan 4 yeni okul ile mevcut bazı okullarda yaşanan öğrenci sıkışıklığını da aşmış olacaklarını ifade etti.

Kuzeykent Mahallesi’nde 1, merkezde ise 3 noktada olmak üzere 4 yeni okulun en geç Ağustos ayında temeli atılacağını vurgulayan Cengiz Bahçacıoğlu: “Şu anda İnönü Mahallesi’nde devam eden eğitim kampusu projemizde son aşamaya geldik sayılır. Haziran ayında okulları teslim alacağız. Bunun yanında diğer eğitim yatırımlarımızı da süratle hayata geçireceğiz. Hükümetimizin 2002 yılından itibaren eğitime büyük destek veriyor. Hükümetimizin verdiği büyük destek sayesinde Kastamonu’da önemli bir noktaya geldik. Hem il merkezimizde hem de ilçelerimizde yapacağımız yeni okul yatırımlarımızın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Yeni eğitim ve öğretim döneminde Kastamonu’yu adeta bir şantiyeye çevireceğiz” açıklamasında bulundu.

Kazım BOLAT