'Müdürlere sesleniyorum, haddinizi bilin'

Arslan, 'Son günlerde Teknofest'e proje uydurma, sayı tutturma için okullarda gerginlikler yaşanıyor. 'Öğretmenlere parmak sallayan müdürlere sesleniyorum, haddinizi bilin.' dedi.

  • 2173
'Müdürlere sesleniyorum, haddinizi bilin'

Eğitim Gücü-Sen Kastamonu İl Temsilcisi Turan Arslan, "Son günlerde Teknofest'e proje uydurma, sayı tutturma yarışı için okullarda yaşanan gerginlikler üzerine açıklama yapmamız elzem olmuştur." dedi.

Arslan, "Teknofest'e katılım konusunda gönüllülük, işlevsellik, nitelik gibi kavramların hiçbirinin aranmadan mantık dışı emirlerle öğretmenlere dayatılan angaryaya Eğitim Gücü-Sen olarak karşı çıkıyoruz." dedi.

"Öğretmenlere parmak sallayan müdürlere sesleniyorum, haddinizi bilin"

Arslan, "Şunu açıkça belirtmek istiyorum; fikri olan, zamanı olan, kendisi ve öğrencileri gönüllü olan meslektaşlarımızı herhangi bir proje üretme konusunda teşvik eder ve gösterdikleri çaba için de şahsen teşekkür ederim. Ama gelelim teknofest konusuna; bir ilçe milli eğitim müdürünün 'proje yapmayan öğretmenle ben şahsen görüşeceğim' şeklinde sözleriyle tehdit savurduğu iddialarıyla karşı karşıyayız. Ya da başka bir ilçede 1500 öğrencili, 70 öğretmenin bulunduğu okulu Şube Müdürü arıyor, 750 teknofest projesi istiyor. Akıl mantık dışı taleplerden ötürü mağdur öğretmenlere karşı da hadsiz bir tehdit durumuyla karşı karşıyayız. Öğretmenlere 'şahsen görüşeceğim sizlerle' diyerek parmak sallayan bütün müdürlere sesleniyorum, haddinizi bilin! Oturdukları koltukların rahatlığına aldanıp kimse kendisini devletin sahibi sanmasın. Öğretmenin işi eğitim vermektir. Milli Eğitim müdürleri projelerde boy gösterip üstlerine yaranacak diye Türk çocuklarının eğitim hakkını elinden alamaz. Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikasının, Proje Eylem Kararı vardır. Eğitim Gücü-Sen’e üye olun gerçek sendikal mücadelenin ne demek olduğunu yakından görün." diye konuştu.