Müteahhit için 15 yıl hapis istemi

11 Ağustos 2021'de Bozkurt'ta yaşanan sel afetinde 20 insanımızın hayatını kaybettiği Ölçer Apartmanı'nın müteahhidi için 15 yıl hapis isteniyor.

  • 1998
Müteahhit için 15 yıl hapis istemi

Halk TV’den İsmail Saymaz’ın kaleme aldığı “Ölçer Apartmanı’nda yiten 20 can için 15 yıl hapis isteniyor” başlıklı habere göre, İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Ölçer Apartmanı’ndaki faciaya ilişkin iddianameyi tamamladı.

EN BÜYÜK KAYIP 23. DAİREDEYDİ

Geçen yıl Bozkurt ilçesinde, selde çöküp 20 insana mezar olan Ölçer Apartmanı’ndaki en büyük kayıp 23. dairede yaşandı. İstanbul’dan memleketine tatile gelen Kuş Ailesi’nin eviydi bu. Sel suları apartmanı sarınca 21 yaşındaki Senanur Kuş ve 45 yaşındaki annesi Şengül dışarı çıkamadı. Akrabalar ve komşular da evde toplandı. Çoğu çocuk 13 can... Senanur, saat 13.31’de İstanbul’daki ağabeyi Mert’e şu mesajı gönderdi: “Hakkını helal et kardeş!” Abi-kardeş saat 17.37’ye kadar yazıştılar. Senanur; “Abi korkuyorum, sinirlerim bozuldu” diye yazdı. Mert, kardeşini sakinleştirmek için “Sena, AFAD’a adını yazdırdık, helikopter yolda” dedi. AFAD’ı aradığı doğruydu. Fakat helikopter havalanmamıştı. Saatler saatleri kovaladı. Mert çok çaresizdi. Şöyle yazdı: “Sena dua ediyorum, yol gözüküyor mu? Yol gözüküyorsa çıksanıza evden Sena!” Ne yol gözüküyordu, ne de çıkmaları mümkündü. Senanur, “Bina çöküyor” diye yazdı. Saat 17.37’ydi… Senanur ve annesinin de aralarında bulunduğu, sekizi çocuk olmak üzere 17 insan can verdi. Üçünün cesetlerine ulaşılamadı.

BİR CANA DOKUZ AY

İsmail Saymaz yazısında: “İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Ölçer Apartmanı’ndaki faciaya ilişkin iddianameyi tamamladı. İddianameye göre 1982’deki imar planı ile dere yatağı imara açıldı. Zamanla yoğunluk ve kat artışı getirildi. Apartman tasarlanırken, taşkın riski ve dere yatağında olması dikkate alınmadı. Bina alüvyonlu toprağa dikildi. Selde ıslah kanalı taştı. Sular binanın altını oydu. Oyulan bina yana yatarak çöktü. Müteahhit M.Ö., inşaat mühendisi A.E., yapı denetçisi S.T. ve Ş.Y. ile mimar L.M.’ye bilinçle taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmaktan iki yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Suç bilinçli taksirle işlendiği için ceza üçte birden yarısına kadar arttırılabilir. Yani, 20 can başına dokuz ay ceza düşüyor.”

Nasrullah Gazetesi